Arts escèniques

La Fira Tàrrega més matinera de principi de curs

Fira Tàrrega marca, extraoficialment, la tornada del curs teatral. El festival, referència al sud d’Europa per la seva especialitat d’arts del carrer, manté la potència del programa de suport a la creació aquest 2024. Un percentatge notable del que es veurà a la fira té coproducció targarina, i molts d’aquests muntatges aprofiten les setmanes d’estiu per fer assajos oberts al públic in situ. A partir de l’any vinent, el programa de Suport es concentrarà en només cinc accions que passaran a tenir un suport molt més determinant de la Fira; és una de les novetats del mandat renovat d’Anna Giribet a la direcció artística de Tàrrega.

De fet, un grapat d’aquestes accions que s’estrenaran a Tàrrega oficialment, abans també hauran fet testos amb públic a la plaça Margarida Xirgu, dins de la programació de tarda del Festival Grec. És el cas de l’artista Ferran Orobitg i el seu projecte intreractiu Opia (alguns espectadors seuran en butaques mòbils per comprovar el canvi de punt de vista en un mateix muntatge). O La companyia especialitzada en funambulisme,La Córcoles, que alterna circ amb el gest i la poesia visual. Sergi Estebanell indaga en l’Acts of liberation, un projecte bicèfal: El Museu de les Pors i, l’espectacle Love for Free. Tots dos casos proposen una experiència sensorial, primària, emocional i catàrtica, per connectar amb la gent de l’entorn.Kolektiv Lapso Cirk ja ha estrenat fa uns dies al Festival TAC de Valladolid COROQ, un muntatge en el qual combina circ, equilibris, risc i joc mentre aprofundeix en la creació d’un univers a través de la construcció/destrucció dels recursos disponibles. Aquesta coproducció també té el suport del LEME de Portugal.Ja per al 2025, dins del programa Guaret d’aquest 2024, es proposen dos treballs: el de Marc Salicrú (està iniciant el procés per al desenvolupament de Teatres de Campanya, un projecte que vol abordar un gran format d’estètica contemporània amb participació ciutadana on l’aspecte musical tindrà un paper destacat) i el de la companyia Llum de Fideu (proposa una nova acció poètica centrant-se en els detalls en el centre).

Fira Tàrrega Del 5 al 8 de setembre firatarrega.cat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia