Cultura

Una exposició commemora el centenari del naixement de l'artista Anton Casamor

Anton Casamor d'Espona (Barcelona, 1907 - Raset, 1979) va ser escultor, pintor i col·leccionista d'antiguitats. Ara, amb motiu de la celebració de l'aniversari del seu naixement, la Fundació Casamor presenta, per primera vegada, una exposició itinerant per mostrar l'obra d'aquest artista i l'edició d'una publicació entorn de la seva vida i obra que recull les experiències i anècdotes relacionades amb la societat artística catalana de l'època, Salvador Dalí, Josep Clarà i Josep Pla, entre d'altres.

La mostra, en què es podran veure 47 peces de l'artista, s'inaugurarà al Museu de l'Empordà de Figueres divendres, dia 25 d'abril, i serà presentada pel conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal.

Anton Casamor, autor de les figures de Sant Josep i Sant Jaume de la façana de la catedral de Girona, va ser un prolífic escultor d'imatgeria religiosa als anys cinquanta i seixanta. També són característics de la seva obra els nus femenins amb un aire molt mediterrani.

Casamor va morir sense que es fes realitat una de les seves il·lusions: crear una fundació que garantís la continuïtat del patrimoni que va anar adquirint al llarg de la seva vida. Amb la seva mort, la casa de Raset la van tancar. Com que Casamor no va tenir descendència, el seu patrimoni familiar va passar al seu nebot Carlos M. Casamor, que s'ha fet càrrec de l'herència i és el creador de la Fundació que porta el nom del seu oncle.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
publicacions

Surt el número 12 de ‘Temperatura’, la ‘Revista per anar a cagar’

girona
Girona

Es recupera l’essència amb el retorn a la Rambla i la plaça Catalunya

Girona
SANT JORDI

L’esmorzar de la Generalitat a Girona recorda Montserrat Vayreda

girona
sant jordi 2024

“Hi ha moltes ganes de diada”

barcelona
BLANES

La diada de Sant Jordi comença amb l’Esmorzar Literari

BLANES
música

Malson Atmosfèric arriba a un final d’etapa per Sant Jordi amb ‘Si t’enyoro’

girona
cultura

Reivindica el llegat del poeta Gerard Vergés

Tortosa
LLIBRES

Neus Penalba desvela les fonts culturals europees de Rodoreda

Barcelona
SANT JORDI 2024

Biblioteques vives i imprescindibles

Barcelona