Es presenta el còmic sobre la llegenda de la Pedra del Diable de Parets del Vallès

La Pedra del Diable és el títol del còmic que es presentarà el proper 23 d'abril, a la plaça de la Vila, durant els actes programats amb motiu de la diada de Sant Jordi. El còmic, il·lustrat per Martí Torras i amb textos de Miquel Desclot, està basat en la Llegenda de la Pedra del Diable. Història de l'Elisenda i en Marcel, escrita per Mercè Alcayna segons la idea original de Jaume Paris i Cristina Martín.

La presentació comptarà amb la participació de la colla de Gegants de Parets, una component de la qual, Marta Garcia, explicarà la llegenda al públic. La Pedra del Diable és una història d'amor enmig de la lluita del bé i el mal per la reconstrucció de l'església de Parets.

En aquesta publicació, Martí Torras ha donat forma als personatges i ha afegit un toc d'enginy al text que ha donat com a resultat un conte amè i divertit pensat per a totes les edats. El textos són obra de l'escriptor i poeta barceloní Miquel Desclot, guardonat amb el Premio Nacional de Literatura Infantil l'any 2002 pel llibre Més música mestre! i creador dels diàlegs de la versió de la llegenda que s'escenifica a la plaça de la Vila durant la Festa Major d'estiu.

Amb aquesta iniciativa, la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Parets vol promoure la cultura popular, recuperar les festes i tradicions que ens identifiquen com a poble i mantenir viva la llegenda facilitant-ne la seva difusió. Inicialment s'han editat 2.500 exemplars que es distribuiran gratuïtament als alumnes de cinquè i sisè de primària de les escoles de Parets, als diferents centres educatius i a les biblioteques municipals. Els exemplars restants podran ser adquirits al Centre Cultural Can Rajoler.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen