cultura

Bromera edita el llibre amb que Pamuk es donà a conéixer al món

Es tracta de El llibre negre; una obra que conta la història d'un jove advocat que és abandonat per la dona de sobte i inexplicablement. Tan sols li deixa una nota confusa. Parodiant una intriga policíaca, el protagonista, decideix buscar-la pels racons més foscos de la ciutat.

Al mateix temps que la busca desesperadament per aquestos foscos indrets, esbrina que el misteriós germanastre de la dona, que exerceix de columnista incisiu, també s'ha esvaït.

Amb El llibre negre, assistim a un ric i ambigu retrat d'Istambul, en part moderna i en part tradicional. Enllaçant l'angoixosa circumstància del protagonista i la poètica descripció d'Istambul, l'autor, Orhan Pamuk, aconsegueix una novel·la d'amor i de rica dimensió històrica.

Amb aquesta descripció poètica de la capital turca és com Pamuk basteix una de les seues obres de referència, una novel·la d'amor de rica dimensió històrica que li va obrir les portes del panorama literari internacional.

Orhan Pamuk

A.B.

És , des dels seus inicis, un dels exponents més importants de la nova literatura turca, i les seues obres han sigut traduïdes a una quarantena d'idiomes i publicades en més de cent països. A més de rebre el Premi Nobel de Literatura el 2006, ha obtingut guardons com el Grinzane Cavou a Itàlia o l'Internacional IMPAC de Dublín.

Bromera, editora d'aquest premi Nobel, ha publicat també Istambul, ciutat i records, El castell blanc, Em dic Vermell, Altres colors i El Museu de la Innocència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.