cultura

Connectar art i ciència a Pontós

El festival ‘site-specific' Mapa proposa un cap de setmana de descoberta

El Mapa, segons els seus organitzadors, el centre de creació Cèl·lula –abans era la Cèl·lula de Sant Mori–, és un “festival site-specific en què el públic pot gaudir i entrar en contacte amb la creació contemporània en un entorn festiu, proper i relaxat”. El Mapa se celebra aquest cap de setmana a Pontós i el seu lema, enguany, és Art i ciència, diàlegs entre raó i intuïció.

La tesi que hi ha darrere d'aquest lema és que la creativitat no és exclusiva de l'art, sinó que també hi ha art en l'essència dels descobriments científics, malgrat que la convicció final dels organitzadors és que “la ciència només serveix per donar respostes.”

Demà tindrà lloc la inauguració de la mostra amb un concert a càrrec de Majoria d'Edat (18 h) i una visita a la videoinstal·lació guanyadora de la beca Mapa-VAD 2010, tot a la plaça dels Germans Maristes. Posteriorment (21h) Anna Estarriola, al local social, presenta In & others, en què formula qüestions sobre l'origen i el desenvolupament del comportament humà.

La jornada de dissabte s'obrirà a migdia amb una taula rodona sobre art i ciència, en què participaran Jorge Wagensberg (director científic de la Fundació La Caixa) i Isidoro Valcarcel (Premio Nacional de Artes Plásticas 2007). Durant la jornada també es presentarà el resultat del taller d'objectes de Xavi Bovés (18 h), l'espectacle de la companyia L'Alakran (19 h), en tots dos casos a Ca n'Oliver, i una altra funció d'In & others, seguida d'una festa al pati del local social. El dinar es farà al Lekkermakery, una mena de camió que és al mateix temps una instal·lació mòbil.

La jornada de diumenge començarà amb un espectacle familiar (12 h) de la Companyia 1 Watt. A les dues del migdia es farà la paella Mapa i dues hores més tard començarà el Recorregut Mapa, amb els artistes Norberto Llopis, Sílvia Sant Funk i Cristina Blanco. La jornada i el festival es clouran amb l'espectacle de la companyia L'Alakran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SANT JORDI

L’esmorzar de la Generalitat a Girona recorda Montserrat Vayreda

girona
sant jordi 2024

“Hi ha moltes ganes de diada”

barcelona
BLANES

La diada de Sant Jordi comença amb l’Esmorzar Literari

BLANES
música

Malson Atmosfèric arriba a un final d’etapa per Sant Jordi amb ‘Si t’enyoro’

girona
cultura

Reivindica el llegat del poeta Gerard Vergés

Tortosa
LLIBRES

Neus Penalba desvela les fonts culturals europees de Rodoreda

Barcelona
SANT JORDI 2024

Biblioteques vives i imprescindibles

Barcelona

Byron: boig, dolent i perillós

Barcelona
Barcelona

David Walliams, supervendes de literatura juvenil i pregoner

Barcelona