cultura

Nola Rae, mestra del mim i el ‘clown', tancarà el festival de titelles de l'Alt Camp

La recta final del Guant arriba amb dues estrenes, dos espectacles per a adults i un de putxinel·lis

La reconeguda Nola Rae, mestra internacional del teatre de mim i clown, protagonitzarà divendres una obertura de luxe de l'últim cap de setmana del Guant, el Festival Internacional de Teatre de Titelles de l'Alt Camp.

La recta final d'aquesta sisena edició ofereix als espectadors un cartell marcat per una acurada selecció de propostes que condensen, en tres dies, els objectius i la pròpia essència del festival, amb la programació d'estrenes absolutes, la presència de primeres figures internacionals i la posada en escena d'espectacles de guant tradicional i de nous formats, reservant-hi, a més, un espai per al públic adult.

La mostra ja ho té tot a punt per oferir els cinc darrers espectacles d'enguany. El primer serà Mozart preposteroso, que la prestigiosa clown britànica Nola Rae oferirà divendres (22 h) al Teatre Principal de Valls. Rae, premiada en innombrables ocasions en diferents festivals internacionals, aportarà el seu personal estil, que l'ha convertit en una de les artistes més originals en el teatre modern, gràcies a la seva barreja magistral de mim, dansa, comèdia o titelles, com és el cas de l'obra que es veurà al Guant.

Dissabte, la programació començarà a l'aire lliure, on la companyia Titelles Vergés sorprendrà els més petits i provocarà alguns records a pares i avis amb l'obra El retorn dels putxinel·lis, tot un homenatge a la tradició titellaire catalana. Aquesta obra clàssica de guant, que es podrà veure a partir de les onze del matí a la plaça del Blat i amb qual la saga titellaire Vergés celebra el seu centenari, reforça l'aposta del festival per aquesta tècnica tradicional.

Al Teatre Principal (12.30 h) tindrà lloc la primera de les dues estrenes absolutes del Guant, La rateta Que, de la Companyia B, de la localitat de Vilabella, que oferirà una nova versió del conte clàssic La rateta que escombrava l'escaleta. Al mateix escenari, a les deu del vespre, la música adquirirà un especial protagonisme amb el muntatge Nou llocs per a un nòmada, en què el músic i compositor mallorquí Jaume Tugores s'uneix a Olga Olveira i Juvenal Salcedo, experts en teatre d'ombres, per explicar, en directe, un viatge sonor i visual, sensorial, real i metafòric, inspirat en el viatge que Tugores va fer el 2006 a Myanmar (abans, Birmània). L'obra ha estat programada al festival en col·laboració amb el Govern Balear. Diumenge s'escenificarà la segona estrena absoluta de la programació. En Patufet, de la companyia Teatre del Nap Buf, de Reus, que també ha volgut portar dalt de l'escenari un conte tradicional. Serà a les dotze del migdia, al local social de Rodonyà i a les sis de la tarda al Teatre Principal de Valls.

El 6è Festival Internacional de Teatre de Titelles de l'Alt Camp s'acomiadarà diumenge, després d'haver ofert 37 representacions de 15 companyies nacionals i internacionals, a més d'una exposició de titelles centenàries, instal·lada al vestíbul del Teatre Principal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE