Cultura

Lluïsa Cunillé, Premio Nacional de Literatura Dramática

L'artista resident al Teatre Lliure ha estat guardonada per ‘Aquel aire infinito'

El text teatral aborda la realitat contemporània a través dels mites grecs com ara Electra, Fedra, Medea, Antígona i Ulisses

Lluïsa Cunillé, artista resident al Teatre Lliure, ha estat guardonada amb el Premio Nacional de Literatura Dramática que concedeix el ministeri de Cultura per Aquel aire infinito, escrita l'any 2002 i publicada per Ñaque Editora el 2009.

El text teatral guardonat aborda la realitat contemporània a través dels mites grecs com ara Electra, Fedra, Medea, Antígona i Ulisses i es va estrenar el gener de 2003 per la Companyia Hongaresa de Teatre, amb direcció de Paco Zarzoso, a la Casa de Cultura del Port de Sagunt.

Lluïsa Cunillé és una de les autores teatrals més actives del panorama català. El 2007 ja va rebre el Premi Nacional de Teatre de la Generalitat de Catalunya. Entre la seva àmplia producció, destaquen Accident -1996, Premi de la Institució de les Lletres Catalanes-, La venda -1997-, L'afer -1999, Premi Ciutat d'Alcoi-, Passatge Gutenberg -2000, Premi de la Crítica de Barcelona- i El gat negre -2001-.

La relació de Lluïsa Cunillé amb el Teatre Lliure s'inicia el 2002 de la mà de Xavier Albertí, per a qui escriu una versió del Troilus i Cressida de Shakespeare. Posteriorment vindran Et diré sempre la veritat -2002-, Il·lusionistes -2004-, Occisió -2005-, PPP -2005-, La cantant calba al Mc Donald's -2006-, El dúo de La Africana -2007- i Assajant Pitarra -2007-. El 2008 ha rebut el premi Lletra d'Or per l'edició d'Après moi, le déluge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona
ART

Estudien si la part superior del mosaic de la Casa Navàs també és de Joaquim Mir

REUS
art

Mor Richard Serra, l’escultor monumental

barcelona