cultura

PARTICIPACIÓ

ESTUDIANT EN PRÀCTIQUES

La companyia teatral Set i Mig presenta una obra de creació pròpia per la festa major de Gurb

El grup de teatre Set i Mig de Gurb va presentar el seu últim muntatge, Un rei per Catalunya, en un assaig general davant una trentena de convidats, entre família i amics, divendres passat al teatre Molí de l'Esperança. Un rei per Catalunya és el nom de la comèdia d'embolics escrita i dirigida per Enric Grau, actor de la companyia i veí del poble, que es representarà aquest any en el marc de la festa major. Amb una trama que s'acosta a la farsa i la ironia i gira entorn els efectes del poder en la societat, Un rei per Catalunya és un projecte de creació pròpia que continua en la línia de l'últim treball de Set i Mig, una reposició de la comèdia Els porucs. L'estrena serà aquest dimarts 30 de novembre a les 10 de la nit i les altres funcions estan previstes per al dissabte 4 de desembre, també a les 10, i el diumenge 5 a les 7 de la tarda.

Grau, que s'estrena com a director, presenta l'obra amb la mateixa il·lusió “d'un pare davant les primeres passes del seu fill” i és del parer que, a banda d'entretenir, una de les “funcions” del teatre és “provocar”: “Si no sortiu de l'obra del tot indiferents, la meva vanitat quedarà plenament satisfeta”. Pel que fa a la companyia, hi figuren cares tan conegudes al poble com Marina Garolera, Joan Parareda i Marina Rusiñol i d'altres amb una trajectòria dilatada a Set i Mig com Xavier López, Sònia Lara i Ramon Pou. Des de la companyia, fan èmfasi que les entrades van numerades i cal recollir-les una hora abans a taquilla.

La representació d'Un rei per Catalunya és un dels vint actes programats per a la festa major de Gurb 2010, que va començar el 12 de novembre amb el pregó del mossèn Pere Soler. Altres actes han estat les actuacions de Maria del Mar Bonet, els Amics de les Arts i la Iaia i les activitats populars com el sopar de pagès o la xocolatada i la botifarrada. Aquesta setmana, s'encararà la recta final amb un quadrangular de futbol sala, la final del XIII Torneig Català de Pàdel i les representacions d'Un rei per Catalunya.

Aquesta informació ha estat elaborada externament a la redacció del web per Xavier Freixa, estudiant en pràctiques de la Facultat d'Empresa i Comunicació de la Universitat de Vic.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA