cultura

‘Cool' i desgraciat

Indi Gest estrena avui a La Planeta ‘Home-natja', una faula de Jordi Oriol sobre les etiquetes que posem i ens posen al llarg de la vida

Quan Jordi Oriol acaba de fer la síntesi argumental d'Home-natja, ell mateix reconeix que tot plegat sembla “una gran bajanada i una gran marranada”. I a continuació, ho matisa: “Però dins de tot això hi ha també tota una sèrie de petites coses que representen la filosofia de vida que predomina actualment”.

Home-natja, l'obra que l'Associació Artística Indi Gest estrena avui a La Planeta dins de Temporada Alta (22h, 14 euros), produïda per Paminondes SL, és exactament el que suggereix el joc de paraules del títol: “Un homenatge a un home-natja”. La delirant història comença en algun moment de l'adolescència del protagonista. Els seus cruels companys li diuen cara-cul i ell, influït per una cosina que domina l'argot americà, es rebel·la contra l'etiqueta i decideix que vol ser cool, que vol dir guai, però sona a cul, de manera que acaba transformat en un super cara-cul i en l'estrella del pop més freak, però al final també més desgraciada.

Més enllà de l'anècdota hiperbòlica i delirant, Jordi Oriol planteja una reflexió sobre “les etiquetes que ens posem i ens posen al llarg de la vida, contra les quals intentem lluitar, però que sovint ens acabem creient”. I una segona reflexió: “Per ser algú en aquesta societat, com més freaki siguis, millor, i què hi ha més original que tenir cara de cul i, si pot ser, tirar-se pets en comptes de parlar”.

Òscar Muñoz, Anna Alarcón i els músics i actors Pep Mula, Carles Pedragosa i Jordi Santanach protagonitzen aquesta coproducció de Temporada Alta i el Teatre Lliure, que el maig vinent es podrà veure a Radicals Lliure i després estarà un mes a la sala Beckett.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE