cultura

L'editorial Bromera edita Lucrècia Borja en versió teatral

Es tracta d'una de les obres més representatives del teatre didàctic de Victor Hugo, icona del romanticisme francés.

I és que la vida de Lucrècia, filla del poderós renaixentista valencià Roderic Borja, que es convertiria en el papa Alexandre VI, estigué envoltada d'històries fosques i de traïcions que han contribuït a magnificar el mite del triangle maquiavèl·lic dels Borja.

De fet, l'obra de Victor Hugo va passar a la posteritat com un dels textos que més va ajudar a nodrir la llegenda negre dels Borja.

En aquesta ocasió, l'editorial Bromera ha publicat la versió del torrentí Jesús Cortés, qui a més d'això, fa una introducció sobre el segle d'Hugo, la Renaixença valenciana, el compromís amb la societat del seu temps de l'autor primigeni i l'atracció de l'escriptor sobre els Borja.

Nascut a Torrent de l'Horta l'any 1962, s'ha fet càrrec de l'adaptació i la introducció, gràcies a la qual podrem conèixer que hi ha de veritat i de llegenda en l'obra del dramaturg francés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.