Una setantena de fotògrafs d'arreu del món es troben al Passanant Foto

S'hi han exposat més de mil imatges

En el certamen fotogràfic, impulsat pel fotògraf Josep Bou i l'Ajuntament de Passanant i Belltall, hi ha hagut la presència per primer cop a Catalunya del fotògraf, doctor en Belles Arts i professor titular de la UCM, Luis Castelo, que, juntament amb el fotògraf barceloní Ferran Freixa, va ser ahir ponent de l'última jornada. El programa es va clausurar amb la presentació del llibre Escenografies de l'oblit, un projecte personal del fotògraf Norbert Tomàs. Durant el Passanant Foto també s'han presentat diverses ponències i s'han organitzat exposicions fotogràfiques.

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet –que col·labora en l'organització–, i l'alcalde de Passanant i Belltall, Albert Bagué, van ser els encarregats de donar el tret de sortida a la trobada fotogràfica, en què l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació de Tarragona és el centre convidat. Per aquest motiu, tres joves fotògrafs formats al centre –Iñigo Lahera, Òria Romaní i Robert Vilaplana– han protagonitzat l'exposició Espai jove, a l'antic forn del poble. Tots tres joves han acabat recentment els estudis de fotografia artística i han exposat els seus darrers treballs.

Josep Poblet va destacar durant la inauguració que el certamen ha adquirit una rellevància internacional, fet que es manifesta amb la presència de fotògrafs de Rússia, Alemanya, Mèxic, Finlàndia, el País Basc, Madrid, Múrcia i diferents punts de Catalunya, així com de col·lectius de renom com ara Cuatro por 15, integrat per fotògrafs de Sevilla, Barcelona, el País Basc, Múrcia, Lisboa i Lleida. El president de la Diputació també va voler remarcar la tasca de Josep Bou, «un fotògraf de prestigi a Catalunya», creador i director de Passanant Foto, que en tan sols quatre anys de treball ha aconseguit organitzar una trobada en què enguany participen 75 fotògrafs i que inclou també una exposició amb més de mil fotografies, que es pot veure a Cal Masselles, a la Sala Antic Forn i a la Sala Francesc Sanfeliu i Canela.

Per la seva banda, l'alcalde de Passanant i Belltall, Albert Bagué, es va mostrar orgullós que la seva població pugui acollir un certament d'aquesta importància: «un certamen ja consolidat», gràcies «al treball i a la professionalitat de Josep Bou».

Cinc llibres

El mateix director, Josep Bou, va remarcar com a novetat la presentació del projecte editorial Passfoto 13x18, una col·lecció de cinc llibres fotogràfics sobre la Conca de Barberà. També va definir el certamen com una trobada i un intercanvi d'experiències entre els diferents fotògrafs i col·lectius que hi han participat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.