cultura

Molt més teatre

Els Pets oferiran demà dos concerts, de tarda i nit, a Bescanó, i a l'abril publicaran un CD i DVD en directe

“Les gires de teatres han estat un descobriment de segments de públic cap amunt i cap a baix, i per això fem puntualment concerts de tarda, adreçats sobretot a la gent molt petita i a la gent molt gran”, explica Lluís Gavaldà sobre la doble sessió que oferiran demà Els Pets al Teatre de Bescanó, on actuaran a les 7 de la tarda i a les 9 del vespre –20 euros a la venda anticipada, 22 a la taquilla–, amb el concert de tarda una mica més curt que el de nit per adaptar-se millor als límits de paciència de la mainada. En tots dos casos, es podrà veure Els Pets fan més teatre, “una versió més reposada d'Els Pets, per entendre millor les lletres de les cançons”. Gavaldà reivindica l'horari “familiar” per al rock. “No hi ha música familiar o infantil: hi ha simplement música”.

Premis Enderrock

Els Pets viuen un moment dolç per diferents raons: van començar aquesta setmana triomfant als premis Enderrock –millor artista i millor disc del 2010–, amb un disc, Fràgil, que Gavaldà s'estima especialment: “És com un miracle que, al mig d'aquesta nova fornada de grups que estan tenint un ressò mediàtic brutal i molt merescut, encara ens donin premis a nosaltres per un disc nou. Últimament, quan fem un disc, pensem que aquest serà el que ja no escoltarà ningú, però sorprenentment encara ens fan cas. I m'agrada que es reconegui un disc com Fràgil, que ens mostra tal com som, sense manies, i a més va una mica a contracorrent: en aquesta època de discos intangibles, convidem la gent a tocar aquest objecte fràgil que és el disc i a tractar-lo amb una mica de cura”. A més dels èxits propis, Gavaldà diu que se sent també feliç per l'èxit de Manel i per la gran repercussió del concert de reunió de Sopa de Cabra (“M'alegro moltíssim per ells. Sé que viuran una nit molt especial”) i per tot això, afirma: “Ara tinc la sensació de viure en un país normal”.

Els Pets publicarà a l'abril un directe (CD i DVD) enregistrat en un concert a Balaguer, ara fa tres anys, durant la gira Els Pets fan teatre, coeditat pel grup i RGB Management. “El disc serà com un inventari de la segona etapa del grup, a partir sobretot de Sol”.

Tot i que Gavaldà diu que ja està una mica fart de celebrar aniversaris, el grup ha decidit commemorar els seus 25 anys amb una gira en què, “sense nostàlgia”, tocaran 25 cançons representatives de la seva història “per ordre cronològic, des de la més antiga a la més nova, per remarcar que en algunes de les primeres coses que vam fer ja s'intuïa el que vindria després”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA
CrÒNICA

Un Sant Jordi fred, però esplendorós