El segon Jazz a la Pera aposta per músics del país com ara Llibert Fortuny & Triphasic i Biel Ballester

El festival pren com a imatge un quadre de Dalí que es va cremar en un incendi

L'alcalde de la Pera, Josep Pi, i Fran Arnau, de Link Produccions, van presentar ahir al cafè El Cercle de Girona aquesta segona edició del Jazz a la Pera, que enmig de la proliferació de festivals de jazz a les comarques gironines –els de Girona, Figueres i Banyoles, però també el Costa Brava de Palafrugell, el de sa Riera, el del Mas Sorrer de Gualta i el de jazz holandès a l'Hotel Castell d'Empordà, de la Bisbal– intenta trobar un espai diferencial propi, sobretot amb l'aposta pels músics catalans, que són els autèntics caps del cartell, tot i que pugui haver-hi també presència internacional, com en el cas del gran baixista nord-americà Gary Willis –tot un referent internacional del baix elèctric–, que comparteix el «trio cooperatiu» Triphasic amb el saxofonista Llibert Fortuny i el bateria David Gómez. En el concert del dissabte 27 de juny a la plaça Major de la Pera (22 h, 18 euros; capacitat per a 600 persones) presentaran el seu primer disc en comú, Shaman, amb un concert que fusiona jazz, electrònica i la pulsió rítmica del funk. La plaça Major es convertirà en un autèntic «cabaret-jazz club», amb taules i cadires en què els assistents podran gaudir del concert prenent alguna cosa o sopant. A la plaça i els voltants hi haurà una il·luminació i una ambientació especials.

El festival s'obrirà el divendres 19 de juny amb el concert del quartet barceloní Spirit Gospel Singers, en un espai tan apropiat com és l'església de Sant Isidor (21 h, 5 euros; 150 persones). I el dissabte 20, gràcies a la cessió de l'espai per part de la Fundació Gala-Salvador Dalí, tindrà lloc als jardins del castell de Púbol (22 h, 12 euros; 220 persones) un concert de gipsy-jazz a càrrec del Biel Ballester Trio, que va aportar dos temes a la banda sonora de Vicky Cristina Barcelona, de Woody Allen. Les entrades anticipades es poden comprar al web www.jazzpera.net i hi ha un abonament per als concerts dels dies 20 i 27 que costa 24 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
sant jordi 2024

“Hi ha moltes ganes de diada”

barcelona
BLANES

La diada de Sant Jordi comença amb l’Esmorzar Literari

BLANES
música

Malson Atmosfèric arriba a un final d’etapa per Sant Jordi amb ‘Si t’enyoro’

girona
cultura

Reivindica el llegat del poeta Gerard Vergés

Tortosa
LLIBRES

Neus Penalba desvela les fonts culturals europees de Rodoreda

Barcelona
SANT JORDI 2024

Biblioteques vives i imprescindibles

Barcelona

Byron: boig, dolent i perillós

Barcelona
Barcelona

David Walliams, supervendes de literatura juvenil i pregoner

Barcelona

Un fons únic i un còmic propi

Ripoll