cultura

63 originals es disputen enguany els Premis Ciutat de Sagunt

28 obres concorren al certamen Jaume Bru i Vidal de poesia

Els premis literaris Ciutat de Sagunt, organitzats pel Gabinet de Promoció del Valencià, arriben enguany a la XIV edició. De les 63 obres rebudes de tota l'àrea lingüística, opten al VIII Certamen de Teatre Pepe Alba un total de 12 obres; per al XIII Certamen de Narrativa s'han presentat 23 originals, i en el XIV Certamen Jaume Bru i Vidal de poesia –el més veterà i el que inicià la convocatòria amb la creació del Gabinet l'any 1997– competiran 28 obres.

El jurat de poesia està format pels poetes Begonya Mezquita, Antoni Ferrer i Manuel Bellver; el de narrativa pels escriptors Enric Lluch, Manel Joan Arinyó i Teresa Broseta, guanyadors tots tres dels premis de narrativa dels anys anteriors. Per la seua banda, el de teatre està compost pels professionals del teatre Lola López, Maria Jesús Suárez i Antoni Ruiz.

En paraules del regidor delegat de Promoció Lingüística, Vicent Vayà, «els premis mantenen un bon nivell de participació, símptoma de la vitalitat creativa de la nostra societat”.

El premi de narrativa serà recompensat amb 6.000 euros i la publicació de la novel·la; mentres que els premis de poesia i teatre rebran 3.000 euros i la publicació de les obres seleccionades.

Les persones guanyadores d'aquesta edició es coneixeran la vesprada del 8 d'abril, en el transcurs d'un acte cultural i de lliurament dels guardons que tindrà lloc a la casa de cultura Capellà Pallarés de Sagunt, a les 19.30 h. Aquest acte posarà el colofó a una sèrie d'activitats organitzades pel Gabinet de Promoció del Valencià entre els dies 4 i 8 d'abril, al voltant de la figura d'Enric Valor, del qual celebrem el centenari del naixement. La companyia saguntina Camí de Nora serà un any més l'encarregada de conduir l'acte de lliurament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA