cultura

Palafrugell recorda la figura de Josep Pla, en el trentè aniversari de la seva mort

La vuitena lectura continuada i la lectura d'un manifest, enguany en suport al model lingüístic educatiu català, són els actes centrals de la diada del llibre

La lectura continuada de l'obra de Josep Pla tornarà a ser avui, per vuitena vegada consecutiva, l'acte central de la diada de Sant Jordi de Palafrugell, vila natal del cèlebre escriptor. En aquesta edició, que coincideix amb el trentè aniversari de la mort de l'escriptor, es llegirà el llibre Barcelona, una discussió entranyable, inclòs a Primera volada, tercer volum de l'obra completa de Pla. La lectura tindrà lloc, a partir de les onze del matí, al teatre municipal i es preveu que finalitzi a les nou de la nit. En la cloenda, els darrers fragments els llegiran els actors Ivan Benet, Joan Anguera, Montserrat Carulla, i el director teatral Joan Ollé. Abans es llegirà el manifest de Sant Jordi, que dóna suport a l'escola catalana i a la immersió lingüística, com ja s'ha fet des d'altres institucions del país.

Pel que fa a la sèrie d'actes de celebració del dia del llibre previstos per avui també destaca el lliurament de premis del IV Concurs de Poesia Fundació Jesús Serra, que tindrà lloc a la sala d'actes del teatre municipal, a les sis de la tarda.

I per als que vulguin continuar amb la ressaca planiana, per demà la Fundació Josep Pla ha organitzat a les 12 del migdia la ruta Josep Pla (gratuïta amb inscripció prèvia). I ja divendres vinent, 29 d'abril, tindrà lloc a l'IES Frederic Martí Carreras el lliurament dels premis Josep Pla i Francesc Alsius amb una destacada conferència a càrrec de Sam Abrams sobre la figura de Joan maragall vista per Josep Pla.

Esmorzar planià a Girona

El ja tradicional esmorzar d'escriptors, editors i llibreters de les comarques gironines que se celebra la diada de Sant Jordi s'ha traslladat enguany de l'antic Palau Solterra –afectat per una plaga de tèrmits– al vestíbul institucional de la nova seu de la Generalitat de Catalunya a Girona. L'acte –que se celebrarà avui a partir de dos quarts de deu del matí i serveix de punt de trobada per iniciar una intensa jornada pel món literari gironí–, està dedicat a la figura de Josep Pla, que va morir precisament el 23 d'abril de fa trenta anys. Per això, a l'acte també hi serà present Frederic Sunyer, amic personal de l'escriptor i promotor de la Fundació Josep Pla. Precisament, durant aquests dies està oberta, a la sala d'exposicions de la llibreria de la Generalitat i oficina de turisme, la mostra Jaume Vicens Vives-Josep Pla. Complicitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
obituari

Mor als 63 anys Laurent Cantet, Palma d’Or de Canes per ‘La classe’

París
CULTURA

La Mostra Nacional de Teatre Amateur compleix vint anys a Pineda

PINEDA DE MAR

Un tribunal anul·la la condemna contra el productor Harvey Weinstein

Nova York
Cultura

Mor Mike Pinder, cofundador i teclista de The Moody Blues

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona