cultura

Palamós / Sant Feliu de Guíxols

A la costa no donen l'abast

La clemència meteorològica va fer que també les viles costaneres no perdessin el seu pol d'atracció i s'omplissin de visitants

Les poques llibreries de la costa van acaparar la majoria de compradors

La pluja i la platja mai no han estat grans aliades. Amb tot, després dels amenaçadors diluvis nocturns, el litoral gironí –i en especial la Vall d'Aro– ahir es va llevar optimista, sobretot quan un sol intermitent, però espaterrant, aconseguia eixir d'entre la massa de núvols ingent. I això que algunes poblacions, per precaució ja havien suspès algunes de les activitats matinals que s'havien organitzat per celebrar la Diada de Sant Jordi. Fins i tot, les habituals cues d'aquests dies de Setmana Santa prenien la direcció oposada i la marabunta de cotxes tenia com a destí la capital, Girona. Tot semblava indicar, doncs, que la costa tornava a patir els efectes col·laterals de les inclemències del temps. Per sort no sabem si per la crisi o per una coincidència de dates i actes –Setmana Santa, Sant Jordi, fires i mercats– o per tot plegat, la majoria de municipis de la Costa Brava van atraure nombrosos visitants que, d'alguna manera, havien d'esgotar el seu temps d'oci a falta de sol i platja.

Palamós, Platja d'Aro i Sant Feliu de Guíxols –com tenim constància d'altres poblacions del litoral– van ser un anar i venir de gent. D'arreu i de tota classe. Des d'autòctons fins a residents de cap de setmana, passant per turistes i despistats, les paradetes de llibres i roses van ser un dels principals pols d'atracció de la jornada d'ahir, juntament amb les terrasses de bar i els passejos marítims. I això que si una cosa costa de trobar en aquestes poblacions són llibreries. També, per sort, a Palamós n'hi ha una d'històrica que aguanta el tipus. I d'aquí la recompensa. Sense anar més lluny, el monopoli de la llibreria Gavina es va reflectir amb una jornada de “bogeria”, tal i com la va definir la mateixa propietària del negoci, Montse Cargol, que amb prou feines podia atendre ni un sol minut les nostres preguntes de tan col·lapsada que estava atenent els compradors i compradores que l'assetjaven en tot moment. Una cosa semblant van viure a la llibreria La Guineu de Sant Feliu de Guíxols, que no van parar de vendre llibres durant tot el dia tant a la botiga com a la parada de la Rambla i no es van estar de dir amb una sola expressió les sensacions d'una jornada: “Ens ha anat de conya!”.

Com a la resta de les comarques i del país, els llibres d'Albert Espinosa, Ramon Solsona, Martí Gironell i Eduard Punset van acaparar l'interès dels lectors. Els autors locals també van tenir el seu dia de glòria i a Palamós, per exemple, Jordi Serra es va fer un fart de vendre el seu llibre infantil, i Gerard Bussot va fer el mateix amb el seu Gent d'un segle. Sant Feliu de Guíxols 1900-2000 (401 apunts biogràfics). També feia goig veure que altres parades de caire més social també vivien moments de joia donant una segona oportunitat a llibres de segona mà a preus anticrisi (de 0,50 cèntims a 3 euros el més car) i amb retruc benefactor.

Pel que fa a les roses la competència sí que es pot qualificar de ferotge i el campi qui pugui no permet mesurar tant el torcebraç de la jornada. També, a poques setmanes de les eleccions municipals, al costat dels llibres i les roses es van amuntegar els estands de cada partit i color polític, que oferien globus, pins, propaganda i punts de llibre amb un ampli somriure a la cara. Com el que ahir van poder fer alleugerits els llibreters de les viles costaneres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
cultura

Collboni esquiva reunir-se amb els impulsors de la campanya Salvem el Museu del Disseny

barcelona
Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri

Besalú

El Festival de Música de Besalú s’avança a la primavera

Besalú