cultura

Bromera celebra el 25é aniversari a Barcelona

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, destaca el paper vertebrador de l'editorial d'Alzira

L'editorial Bromera ja té 25 anys. Un catàleg de 1.800 llibres i una aposta clara per la llengua catalana i els autors del país en són el resultat. Per commemorar l'efemèride, Josep Gregori, fundador i president de l'editorial i l'equip de 40 persones que hi treballa van celebrar una festa al Palau Robert de Barcelona. En l'acte, conduït per Màrius Serra, s'han repassat aquests 25 anys de trajectòria de l'editorial. El conseller de Cultura, Ferran Mascarell va destacar la contribució de l'editorial a la “creativitat comuna i la identitat” del país i ha assegurat que Bromera és “un emblema de la lluita per reforçar allò que ens uneix i no allò que ens separa”. “Heu contribuït a donar força i estatus definitiu a la nostra llengua i heu ajudat a densificar la nostra saviesa col·lectiva”, va dir el conseller als professionals de l'editorial. “Sou una peça clau del futur”, va afirmat.

“Bromera va néixer fa quasi 25 anys i mig, de manera modesta, però amb decisió” i “amb ganes de contribuir a la normalització lingüística del català” va explicar Gregori. “La il·lusió i la tenacitat a vegades poden suplir la mancança material”, va subratllar Gregori.

25 anys creixent

Durant aquests 25 anys, Bromera ha teixit un catàleg de més de 1.800 títols, fruit dels grans clàssics de la literatura catalana, de més de 400 autors del país i dels noms imprescindibles de la literatura nacional. El catàleg s'agrupa en 40 col·leccions que van des de la novel·la, la poesia i el teatre, a la divulgació científica i l'assaig, fins a obres de gran format i biografies.

Bromera ha destacat també per un fort compromís cultural, arran del qual en va néixer la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura i la participació en els Premis Literaris Ciutat d'Alzira. A més, tot i mantenir-se com a editorial independent Bromera va crear amb Angle i Cossetània la plataforma de llibre digital Edi.cat i, amb altres segells, la comercial Xarxa de Llibres o la recent línia de llibres de butxaca 'Portàtil'.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.