cultura

Fira en suspens

Patrimoni deixa en mans de l'Ajuntament i el consell comarcal el futur de la Fira de la Mitologia de Serinyà

El ple de la comissió de Patrimoni del mes de juny va informar negativament sobre el projecte de l'Ajuntament de Serinyà de celebrar, al Parc de les Coves Prehistòriques, la primera edició de la Fira de la Mitologia i Sers Màgics. El consistori va presentar unes al·legacions a aquell informe, en què feia constar que la celebració de l'esdeveniment no afectaria directament el BCIN, és a dir, les coves, i que només s'utilitzaria part de l'itinerari exterior i la zona de pàrquing, a més de fer-ho fora d'horari de visites i amb una durada d'un sol dia. En el ple d'aquest mes, la comissió, prenent en consideració les al·legacions, ha remès el projecte al Consell Comarcal del Pla de l'Estany, que és el gestor de les coves, i ha comminat l'Ajuntament a posar-s'hi d'acord per a la celebració de la fira. Aquesta, però, s'havia de celebrar el dia 16 de juliol, és a dir, aquest dissabte, i si es farà o no, encara no és clar.

D'altra banda, la comissió va aprovar un projecte de “restauració de la realitat física alterada” d'un habitatge al carrer del Forn del nucli històric de Peratallada. El director dels serveis territorials de Cultura, Antoni Baulida, va explicar que el març del 2007 va entrar a la comissió el projecte de rehabilitació d'aquest habitatge, i que la comissió va marcar unes directrius per executar-lo. Els promotors de l'obra van prescindir d'aquestes directrius que feien referència a la façana, van fer l'obra sense tenir-les en compte, i el projecte que es va aprovar en el darrer ple és el de restitució de l'aspecte de l'habitatge a la realitat anterior, rebaixant l'alçada, restablint obertures originals i eliminant-ne de posteriors.

Muralla ja existent

Respecte de la descoberta d'un tram de muralla del segle XVII a la plaça del mercat de Girona, Baulida va explicar que en el darrer ple de la comissió no es va tractar d'aquest punt, que només va entrar informació i que estan a l'espera dels informes arqueològics. El tram descobert és la continuació de la muralla annexa al baluard, i la seva existència ja era coneguda dels tècnics municipals, segons Baulida, tot i que potser “no comptaven” que estiguessin a tan poca profunditat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Minyons de Terrassa mostren el nou local de Cal Reig durant la Fira Modernista

TERRASSA
música

Classe B i Jost Jou guanyen la secció Talent Gironí del festival Strenes

girona

Injecció de 13 milions pels dos nous platós al Parc Audiovisual el 2026

TERRASSA
Cultura

Nik West, Paquito D’Rivera i Vincen Garcia, caps de cartell la Mostra de Jazz de Tortosa

Tortosa
CINEMA

Isona Passola rebrà el premi Montserrat Carulla del FIC-CAT

Roda de Berà
llibre

Pere Portabella, reflectit en els seus escrits

barcelona
MÚSICA

La nova psicodèlia catalana

Girona
música

Brittain Ashford obrirà el 5è A Peu de Carrer de l’Ateneu 24 de Juny

girona
MÚSICA

El Palau de la Música recorda Juli Garreta i convida Raquel García-Tomás

BARCELONA