cultura

Els Ministrers d'Olot tenen CD

Han enregistrat vint-i-tres músiques de balls de faràndules garrotxines, dirigits per Xavier Pallàs

Les danses del disc es ballen o s'han ballat a la Garrotxa i formen part del seu ric patrimoni

L'Àrea de Música Tradicional de l'Escola Municipal de Música d'Olot ha gravat el seu primer disc titulat Balls de faràndula i altres danses de la Garrotxa, coincidint amb el desè aniversari. El presenten el 9de setembre (7 de la tarda) als claustres en el marc de les festes del Tura. El disc pretén ser una mostra del treball realitzat des de la creació de l'escola. Totes les músiques de les danses del disc es ballen o s'han ballat a la Garrotxa i formen part del seu ric patrimoni musical.

En total s'han enregistrat 23 peces que el grup té habitualment en el seu repertori. Així hi ha el Ball i la Marxa de la Cabreta que cada any toquen a l'inici del festival Cornamusam d'Olot; el ball del gegant Batoies que acompanyen per la Fira del Fajol de Batet; el ball del Cucut i la Xurruca i l'entrada i el ball de l'Àliga de Sant Ferriol, que han tocat per les festes d'aquest barri olotí; el Nen de Rialles de Rialles Olot; el ball del Mussol del Centre de Dia de Salut Mental de la Garrotxa; el Ball del Tió de l'Associació de Comerciants d'Olot; i la Marxa, el Ball i el Valset del Porc i el Xai de l'Aoapix. També inclou alguns balls creats per membres dels Ministrers com el del gegantó de la Fundació Amics Joan Petit-Nens amb Càncer i els balls de les faràndules de les colles geganteres de Castellfollit i Tortellà. Finalment, hi ha enregistrat el ball del Xai Be, el pasdoble Som tres xicots i diverses sardanes curtes: Sant Andreu del Bac, Aquests de la capa negra i Bon dia Elionor.

Una part important del disc ha estat finançada amb la col·laboració de les entitats vinculades amb aquests balls. La cobla de Ministrers està dirigida per Xavier Pallàs i integrada per una quinzena d'alumnes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
obituari

Mor als 63 anys Laurent Cantet, Palma d’Or de Canes per ‘La classe’

París
CULTURA

La Mostra Nacional de Teatre Amateur compleix vint anys a Pineda

PINEDA DE MAR

Un tribunal anul·la la condemna contra el productor Harvey Weinstein

Nova York
Cultura

Mor Mike Pinder, cofundador i teclista de The Moody Blues

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona