cultura

Bromera celebra l'èxit dels seus 25 anys d'història

El fundador de l'editorial d'Alzira, Josep Gregori, considera que encara són un projecte modest

Creu que pot haver un canvi de sensibilitat envers el sector a la conselleria de Cultura

L'editorial Bromera ha traslladat a València la celebració del seu 25é aniversari. Un fet que no és cap mèrit, a parer del seu fundador i editor, Josep Gregori. “Dotem de significat el pas del temps, és com dir: fins ací hem arribat, amb bona salut i amb agraïment a tots els que ens han acompanyat en el projecte”, ha expressat Gregori.

Però lluny de la modèstia amb que Gregori ha resumit vint-i-cinc anys de trajectòria, les xifres avalen un projecte que ha anant més enllà del llibre. Amb un catàleg de més de 1.800 títols, agrupats en 40 col·leccions l'editorial abraça tots els gèneres, ha aplegat més de 400 autors, tan clàssics com contemporanis, però també escriptors internacionals importants que han sigut traduïts per primera vegada.

A més, Gregori s'ha mostrat especialment satisfet per la tasca cultural que inclou el patrocini i la publicació de premis literaris, com els Ciutat d'Alzira, l'Alfons el Magnànim o l'Enric Valor; la creació de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura o l'edició de les revistes L'illa i TXT. “Crec que hem fet una gran tasca en la difusió de la llengua i la cultura i en el foment de la pràctica literària. A més, també destacaria que hem contribuït a la normalització lingüística i cultura del País Valencià i a la seua modernització”, ha subratllat.

Gregori també s'ha referit als reptes immeditats en què el llibre digital, que ara representa sols entre un 1% i un 2% de les vendes, és ja una realitat i que és el futur. En aquest sentit ha recordat la creació, juntament amb Angle i Cossetània, de la plataforma Edi.cat per a llibre digital i, amb altres segells també independents, la comercial Xarxa de Llibres.

L'editor també s'ha mostrat optimista pel canvi en el govern de la Generalitat. “Tenim una consellera de Cultura que presentava un programa de llibres i que sabem que és una gran lectora. Això no obstant, no es tracta tant de diners o d'afinitats polítiques, sinó de sensibilitat cap a llibre”, ha indicat.

L'última de Torrent

Gregori ha avançat que Bromera compartirà l'edició l'última novel·la de Ferran Torrent “Ombres en la nit” , de què sols ha dit que està ambientada en la València dels anys 40 i que es presentarà el pròxim 20 d'octubre.

Festa musical

El Teatre El Musical acull la festa que l'editorial ha organitzat a València per a celebrar l'efemèride. A l'acte, conduït per la periodista Reis Juan, es presentarà un vídeo de sis minuts que resumeix els vint-i-cinc anys d'història de l'empresa. Els assistents gaudiran d'un xicotet avançament de l'adaptació teatral de la primera novel·la editada “L'últim roder” de Josep Franco i de les actuacions d'Òscar Briz i Ferran Garrigues, i de la música d'Obrint Pas en acústic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.