cultura

Una novel·la de Pamuk despulla l'islamisme

El Premi Nobel de literatura aprofita el seu personatge principal per a fer la descoberta

l'obra que publica l'editorial Bromera en la col·lecció L'Eclèctica despulla les contradiccions entre l'islamisme i la modernitat, a base d'una narració bastida pel Premi Nobel de Literatura, Orham Pamuk.

Neu és un thriller polític on el seu protagonista és un poeta que torna a Turquia després d'anys d'exili polític a Alemanya i es troba amb una onada de suïcidis entre les joves musulmanes a les quals s'ha prohibit portar el cap cobert a l'escola.

El protagonista torna a Istambul per assistir al soterrament d ela seua mare. En una xicoteta ciutat fronterera passen aquest successos d eles joves i farà de periodista ocasional. El motiu real del viatge, no és purament el d'informar. A aquesta ciutat menuda, viu també la Ipek, una amiga de joventut que no ha pogut oblidar mai.

La neu juga un paper important en aquesta obra i és per això, que li fa de títol principal. Quan la neu es dissoldrà i la violència política haja fet córrer sang, el protagonista descobrirà que el destí li planteja l'última oportunitat de ser feliç.

Orhan Pamuk

A.B.

Nascut a istambul l'any 1952, és l'escriptor més important de la literatura turca actual. El 2006, l'Acadèmia Sueca li atorgà el Premi Nobel de Literatura en reconeixement a la seua trajectòria com a escriptor i al seu compromís amb els drets humans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.