El Peccat, a la Garriga

El Departament de Cultura ha redactat el Pla d'Equipaments Culturals de Catalunya (Peccat 2009-2019) amb el qual pretén garantir l'accés a la cultura arreu del territori. L'informe és a exposició pública. El quadre final valora que hi ha 295 dèficits.

BIBLIOTECA PÚBLICA

La Llei 4/1993 ordena el sistema bibliotecari de Catalunya. La seva capacitat de servei es regeix estrictament pel cens del municipi. Actualment n'hi ha 160 d'adequats distribuïts pel territori. A 120 municipis s'han detectat dèficits. La referència nacional és la Biblioteca de Catalunya.
ES PREVEU:
Biblioteca local (10.000 habitants): el fons total suma 25.000 documents distribuïts en coneixement (12.600), ficció (7.500) i música i imatge (4.900). Disposa de 19.500 documents per al públic en general i 5.550 específics per a lectors infantils. Es preveuen 120 títols de diaris i revistes. L'equipament actual es considera insuficient.

ARXIU MUNICIPAL

D'acord amb la Llei 10/2001, d'arxius i documents; els equipaments que presten servei municipal d'arxiu han de poder oferir les següents activitats: –Gestió de documentació –Conservació i protecció del patrimoni cultural documental –Accés i consulta de la documentació –Difusió del patrimoni cultural documental Actualment n'hi ha 100 d'adequats distribuïts pel territori. A 19 municipis s'han detectat dèficits. La referència nacional és l'Arxiu Nacional de Catalunya.
ES PREVEU:
Els estàndards regulen una sala de consulta de 20 a 60 metres quadrats. Hi caben de 4 a 12 punts de consulta. Cal un despatx de direcció per al personal i és opcional una sala polivalent annexa.

CENTRE CULTURAL

El Peccat garanteix per primer cop una xarxa d'aquests equipaments per facilitar l'accés a la cultura als punts més allunyats de les capitals culturals. El programa d'aquests equipaments s'ha definit tenint en compte el quadre d'activitats més habituals que s'ha de desenvolupar en aquest tipus d'espais, prenent com a referència les propostes de la taula de treball. En aquest cas, el programa diferencia les activitats següents: –Dinamització cultural –Formació artística i d'àmbit relacional –Foment de la creació i difusió –Divulgació –Cessió d'espais –Coordinació Actualment n'hi ha 41 d'adequats distribuïts pel territori. A 29 municipis s'han detectat dèficits. No es preveu crear un esquema d'equipaments jeràrquic i territorial. En aquesta hipòtesi, però, el Centre Cultural de Girona seria un equipament intermedi i el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, el d'àmbit nacional.
ES PREVEU:
Equipament elemental: 650 metres quadrats en què hi ha un espai d'exposició (40m), magatzems, una sala polivalent amb escenari integrat (175m), camerinos, un despatx de coordinació, tallers i sales de reunions per a entitats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda