Cultura

El Peccat, a les Borges Blanques

El Departament de Cultura ha redactat el Pla d'Equipaments Culturals de Catalunya (Peccat 2009-2019) amb el qual pretén garantir l'accés a la cultura arreu del territori. L'informe és a exposició pública. El quadre final valora que hi ha 295 dèficits.

CENTRE CULTURAL

El Peccat garanteix per primer cop una xarxa d'aquests equipaments per facilitar l'accés a la cultura als punts més allunyats de les capitals culturals. El programa d'aquests equipaments s'ha definit tenint en compte el quadre d'activitats més habituals que s'ha de desenvolupar en aquest tipus d'espais, prenent com a referència les propostes de la taula de treball. En aquest cas, el programa diferencia les activitats següents: –Dinamització cultural –Formació artística i d'àmbit relacional –Foment de la creació i difusió –Divulgació –Cessió d'espais –Coordinació Actualment n'hi ha 41 d'adequats distribuïts pel territori. A 29 municipis s'han detectat dèficits. No es preveu crear un esquema d'equipaments jeràrquic i territorial. En aquesta hipòtesi, però, el Centre Cultural de Girona seria un equipament intermedi i el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, el d'àmbit nacional.
ES PREVEU:
Equipament elemental: 650 metres quadrats en què hi ha un espai d'exposició (40m), magatzems, una sala polivalent amb escenari integrat (175m), camerinos, un despatx de coordinació, tallers i sales de reunions per a entitats.

ESPAI ESCÈNIC

La taula de treball d'equipaments d'arts escèniques i musicals ha remarcat la necessitat d'atribuir un ampli ventall d'usos i activitats a aquests equipaments per tal d'obtenir-ne el màxim rendiment artístic, cultural i social. S'hi han de poder fer activitats com ara: –Representacions d'espectacles i audicions musicals davant d'un públic comprès des de 200 fins a 800 espectadors asseguts, i, en el cas de les sales de volum únic, des de 700 fins a 1.360 espectadors drets –Assajos d'arts escèniques i musicals –Activitats de dinamització comunitària Els equipaments han de permetre fer-hi simultàniament activitats diferents. Actualment n'hi ha 103 d'adequats distribuïts pel territori. A 103 municipis s'han detectat dèficits. Són equipaments intermedis el Centre d'Arts Escèniques de Reus (CAER), el de Terrassa (CAET) i el de Salt-Girona. La referència nacional és el Teatre Nacional de Catalunya i L'Auditori.
ES PREVEU:
Equipament local: 1.605 metres quadrats en què hi ha foyer del públic (310m), un escenari (180m), un espai per a espectadors amb grades retràctils (355m), camerinos (148m) i una sala d'assaig (173m). Capacitat per a 400 espectadors. L'actual equipament es considera insuficient.

ESPAI ARTS VISUALS

El programa d'aquests equipaments s'ha definit tenint en compte el quadre d'activitats més habituals que s'ha de desenvolupar en aquest tipus d'espais, prenent com a referència les propostes de la taula de treball. En aquest cas, el programa diferencia les activitats següents: –Difusió de les arts visuals mitjançant, principalment, exposicions temporals –Comunicació, educació i recerca –Acció cultural comunitària, formació i debat –Coordinació Actualment, n'hi ha 59 d'adequats distribuïts pel territori. En 24 municipis s'han detectat dèficits. Un futur sistema d'ordenació els vincularà amb centres intermedis (El Bòlit, de Girona; La Panera, de Lleida, i els futurs equipaments de Vic i Tarragona) i el nacional (Macba).
ES PREVEU:
Espai d'arts visuals multifuncional (1): 315 metres quadrats en què hi ha una sala d'exposició (100m), i una polivalent de tallers (100m). L'actual equipament es considera insuficient.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
patrimoni

Els Mossos recuperen un manuscrit montserratí i una creu de l’església de Sant Martí Sarroca

barcelona
Cultura

Mor Benjamin Zephaniah, el poeta que va triomfar com actor a ‘Peaky Blinders’

ART

Completen el mur d’art urbà del Blanes Urban Fest

BLANES

Refer Roca Rossa

TORDERA

A cavall entre el romànic i el gòtic

TORDERA
Mirador

La història no l’escriuen els vencedors (ni els productors de cinema)

Editor i consultor cultural
ARTS EN VIU

El dolç jubileu de L’Estaquirot

Vilanova i la Geltrú
TEATRE

Les vergonyes d’un protagonista de sèrie històrica

BARCELONA
novetat literària

Trencar el silenci familiar donant valor a la paraula

Barcelona