Mont-roig manté viu l'esperit mironià amb la reproducció de 33 obres de l'artista

La cinquena edició del cap de setmana mironià engalana el poble amb quadres de l'artista fets amb encenalls

«I altre cop, Mont-roig m'acollí i m'inspirà.» Aquesta és una de les frases que va dir Miró de Mont-roig i que aquest cap de setmana va acompanyar una de les reproduccions de les seves obres que els veïns del poble on l'artista passava els estius i d'on va obtenir tanta inspiració van realitzar amb encenalls pintats. És la cinquena edició del cap de setmana mironià, una iniciativa que fa reviure l'esperit de l'artista al poble i que any rere any atreu més persones. «Hem anat creixent amb obres i amb un públic que, a més, és especialitzat, i ve perquè li agrada l'art», va comentar Angelina Rovira, vicepresidenta de la junta del Centre Miró de Mont-roig.

Però darrere d'aquesta exhibició d'art mironià hi ha molta feina amagada. Tal com va explicar Rovira, el gener es comencen a dibuixar en un paper les plantilles de les obres que després es reproduiran. Posteriorment, es fan els tints als 140 quilos d'encenalls, que per sort, tal com diu la Rovira, «són agraïts, ja que són colors bàsics». Amb tot això a punt, els veïns que volen participar en la festa només han de realitzar el muntatge final. Així, entre 200 i 300 persones van sortir dissabte al matí al carrer per muntar les 33 reproduccions de les obres de Miró.

Participació ciutadana

La festa mironiania, però, no només fa sortir al carrer els veïns que munten els quadres. Aquest any la biblioteca del municipi també hi va participar, preparant des de principis d'any diversos collages inspirats en l'artista, que confeccionaven tant els grans com els petits quan visitaven la biblioteca. Des de la guarderia de la vila també es van preparar unes gotes d'aigua amb els colors bàsics que feia servir Joan Miró en les seves obres. A més d'això, cal destacar les deu obres d'artistes locals que van acompanyar les reproduccions dels quadres de Miró. Això sí, per a la realització de les obres tots els artistes es van inspirar en el mateix Miró. «Quan la gent respon et sents molt satisfet», va assegurar Angelina Rovira. I és que veure com la gent s'aboca al carrer és la millor recompensa a les hores de feina que els membres de la junta del centre Miró han dedicat per mantenir viu l'esperit de l'artista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen