cultura

Camins que duen a Fortià

L'escultor Narcís Costa obrirà demà la segona temporada de Mas d'en Dorra

Una galeria d'art contemporani i una plataforma cultural, a tocar dels aiguamolls de l'Empordà. Això és Mas d'en Dorra, que demà inaugurarà la segona temporada d'exposicions amb una mostra de l'escultor Narcís Costa, titulada Camins / Paths. La presentació anirà a càrrec de la historiadora de l'art Mariona Seguranyes (19 h) i és un bon motiu tant per gaudir de l'obra de Costa com per descobrir un dels espais artístics més singulars de l'Empordà, amb una programació d'exposicions que cobreix pràcticament tot l'any, del març al novembre. “Volem contribuir des de la iniciativa privada al món cultural i a l'art contemporani”, deia ahir la directora de Mas d'en Dorra, Fina Trayter, en la presentació de la nova temporada que va tenir lloc a la seu gironina del Col·legi de Periodistes. Trayter estava acompanyada pel curador de les exposicions, Enric Tubert, i per Esther Pujol, gestora de l'espai.

Mas d'en Dorra aposta sobretot, però no exclusivament, per artistes vinculats al territori, amb una acurada selecció d'obra, en bona part inèdita, per animar el públic a tornar a un espai “al qual has de venir expressament” –afirmen– i en què la natura sempre és molt present. Aquest any també s'impulsen exposicions virtuals al web www.masdendorra.com, on es poden veure les obres que ocupen els 70 m² d'exposició de la sala. A més, cada exposició al web va acompanyada d'un petit vídeo sobre l'artista protagonista.

Després de l'exposició de Costa, que hi mostra fins al 29 d'abril una de les seves sèries al voltant d'un concepte, l'artista japonesa resident a Cadaqués Nobuko Kihira portarà els seus Papers a Mas d'en Dorra, del 5 de maig al 17 de juny. Els Moments, de Regina Saura i Pete Sans (del 24 de juny al 5 d'agost); l'Unplugged, de Quim Domene (de l'11 d'agost al 23 de setembre), i les Destil·lacions, de Jordi Gispert (del 29 de setembre a l'11 de novembre), completaran la segona temporada, després d'un primer any completat amb un bon balanç. A més, Mas d'en Dorra proposa, amb el títol genèric Pulsions, diverses activitats com ara xerrades, tallers de cuina creativa, sessions poètiques, mercats d'art, cicles de cinema i un concurs de fotografia naturalista, en col·laboració amb el Parc dels Aiguamolls de l'Empordà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.