Al poble, també es fa bon art

L'Escola de Plàstica de les Preses fa 20 anys consolidada com a referent a la Garrotxa

El terme escola té moltes accepcions, i quan es parla de la de plàstica de les Preses es pot ben afirmar que les que li escauen més són les d'origen grec –l'escola com a oci, lleure i temps lliure per a l'estudi– i la més clàssica del mestratge. Ho afirma l'historiador Jordi Pujiula en una publicació que recull fotografies dels vint anys d'història de l'escola.

I és que l'Escola de Plàstica de les Preses s'adapta perfectament a la primera de les definicions, ja que els més de dos-cents alumnes que hi han passat han après i ho han fet gaudint-hi. Quant a la segona de les definicions, cal destacar que la figura del pintor Miquel Duran, que n'ha estat sempre el director, ha exercit el mestratge en el sentit més grec del terme.

L'escola, a més, ha tingut l'habilitat d'anar més enllà de les disciplines del dibuix i la pintura, i ha optat per altres, com ara el modelatge, la restauració, les manualitats i el pessebrisme. Ha defugit, sempre per mitjà del pintor de les Preses, encotillar-se en una pintura que reprodueix els paisatges de la zona i ha optat per conrear moltes altres disciplines artístiques.

Un dels motors de la cultura local

Les Preses és un poble que ha experimentat un dels impulsos més importants a la comarca de la Garrotxa durant les últimes dècades. Aquest dinamisme també s'ha produït en l'àmbit de la cultura i sempre gràcies a la tasca de les entitats. L'Escola de Plàstica ha tingut un paper rellevant –molt rellevant– en aquest context, i ha situat el municipi en una posició important en el món cultural de la Garrotxa.

L'Escola de Pràctica de les Preses ha tingut i té alumnes de totes les edats, i ha rebut la visita de personatges il·lustres, com ara l'activista cultural Domènec Moli o l'actor Joan Vallès, per esmentar-ne un parell. La llista d'activitats és molt llarga: exposicions de pessebres, homenatges com el de Rosa Portas, exposicions col·lectives arreu, dibuix al natural, obres de gran format...



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
novetat editorial

Josep Maria Sebastian: “Tots els crims són de proximitat... per a algú segur”

campdevànol
música

La cantant kurda Aynur Dogan encapçala el FIMPT de Vilanova i la Geltrú

vilanova i la geltrú
MÚSICA

La periodista empordanesa Georgina Arnau debuta en la música com Genna amb ‘El pacte’

castelló d'E.
art

El ‘Bestiari’ de Carlos Casas porta a Venècia sons i imatges d’onze parcs naturals catalans

venècia
Crítica

Quant n’hem d’aprendre!

música

Cala Vento guanya amb ‘Casa Linda’ els Premis Min al millor disc de rock i al millor disc de l’any

torroella / figueres
guardó

Raimon rebrà el Premi Prat de la Riba 2024 de l'IEC la diada de Sant Jordi

barcelona
Cultura

Mor Feliu Trujillo, prestigiós ceramista artístic d’Esparreguera

TEATRE

Gorina trasllada a ‘Ifigènia’ el dolor de totes les dones sacrificades

BARCELONA