cultura

Passaport al passat

Museus i jaciments de Catalunya reparteixen avui i demà uns passaports per promoure les visites i poder participar en el sorteig d'un viatge a Atenes

Els visitants d'Arqueoxarxa es trobaran avui i demà a l'arqueòleg Piquipala

Tots aquelles persones que entre avui i demà visitin algun dels museus, equipaments i jaciments de Catalunya associats a Arqueoxarxa es trobaran un personatge especial: en Piquipala. Es tracta d'un arqueòleg que els transportarà al meravellós món de l'arqueologia catalana. Durant aquests dos dies es repartiran uns passaports amb els quals grans i petits podran fer aquest fascinant viatge a museus i jaciments catalans, i aquells que hagin recollit un mínim de 5 segells en el seu passaport entraran en el sorteig d'un viatge per a quatre persones a Atenes. Els participants tindran fins al 31 de desembre d'aquest any per concursar, i el 8 de gener se celebrarà el sorteig.

Company de viatge

Piquipala és un personatge nascut de la iniciativa Arqueoxarxa que esdevindrà el company de viatge per a tots els museus i guiarà els usuaris en la cerca d'informació sobre la xarxa. Per la seva banda, Arqueoxarxa és una agrupació que s'ha constituït amb l'objectiu de millorar la difusió del patrimoni arqueològic català. És un segell de qualitat que aglutina diversos museus. El grup està encapçalat pel Museu d'Arqueologia de Catalunya. Amb un caràcter nacional, aplega les seves seus territorials –Barcelona, Girona, Empúries, Olèrdola i Ullastret– així com els set museus més representatius de la disciplina arqueològica a Catalunya: el Museu Arqueològic Comarcal de Banyoles, el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, el Museu Comarcal de l'Urgell-Tàrrega, el Museu de Gavà, el Museu d'Arqueologia Salvador Vilaseca de Reus, el Museu de Badalona i el Museu de la Noguera de Balaguer.

Durant l'any 2012 Arqueoxarxa presentarà, entre altres activitats, dues exposicions conjuntes sobre el sexe en l'època romana i els rituals de mort a l'antiguitat, totes dies itinerants



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda