cultura

Per fer venir salivera

Els Propeller, Sidi Larbi, Bieito i Guy Cassiers tornen a Temporada Alta

El projecte Escena Catalana Transfronterera, que va néixer de l'aliança entre Perpinyà i Salt, entre el Teatre de l'Arxipèlag (Domènec Reixach) i El Canal (Salvador Sunyer), continua ben viu, malgrat que les aportacions econòmiques provinents d'Europa van acabar a finals del 2011. Continua viu per la voluntat expressa de Reixach i Sunyer, i és per això que el programa de la temporada 2012/2013 de l'Arxipèlag, que ja s'ha presentat, inclou recomanacions de la pròxima edició de Temporada Alta. Així, sabem que el festival gironí programarà quatre espectacles d'aquells que crearan afició. El 6 d'octubre (21 h) el prestigiós director belga Guy Cassiers presentarà al Teatre de Salt Coeur ténébreux, de Josse de Pauw, un espectacle basat en El cor de les tenebres, de Joseph Conrad, que va estrenar a finals del 2011 en el Festival de Tardor de París. Cassiers va impactar el públic del festival en l'edició de l'any 2010, amb Rojo reposado.

Un altre plat fort del festival serà Forests, un espectacle dirigit per Calixto Bieito, produït per Barcelona International Theatre (BIT), protagonitzat per Josep Maria Pou, Roser Camí i l'actor britànic George Costigan, amb dramatúrgia de Bieito i de Marc Rosich, que s'estrenarà del 31 d'agost al 15 de setembre al The Old Rep Theatre de Birmingham, en el marc del World Shakespeare Festival, i posteriorment es podrà veure al Teatre Municipal de Girona (14 d'octubre, 18 h), abans de marxar cap a Londres, on estarà en cartell al Barbican del 6 al 10 de novembre. Forests està basat en les múltiples referències als boscos que hi ha en les obres de Shakespere, des d'El rei Lear o Macbeth fins a Titus Andrònic, passant per El somni d'una nit d'estiu.

Torna al festival el coreògraf i ballarí belga Sidi Larbi Cherkaoui, responsable juntament amb María Pagés d'un dels millors espectacles de la història del festival: Dunas. Sidi Larbi presentarà Play (23 de novembre, 21 h), al Municipal, i en aquesta ocasió la seva parella artística és l'artista Shantala Shivalingappa, una coreògrafa i ballarina virtuosa de la dansa clàssica índia anomenada kuchipudi. La dinàmica és semblant a la de Dunas: mescla de cultures cercant, a través del joc, allò que les diferencia, però sobretot allò que les uneix.

El quart espectacle que recomanen des de Perpinyà ja és un clàssic del festival, la companyia anglesa Propeller, especialitzada en Shakespeare, que torna a Temporada Alta –hi ha presentat amb gran èxit Conte d'hivern, L'amansiment de la fera, Ricard III i Enric V– amb Twelfth night (Nit de reis), que es podrà veure el 5 de desembre (21 h) al Teatre Municipal. La direcció d'aquesta companyia, amb un repartiment únicament masculí, és del prestigiós Edward Hall.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona