cultura

patrimoni

Tornen a aturar la planta de Forallac

La comissió de Patrimoni ha tornat a deixar en suspens, en la darrera reunió, dos projectes per a la controvertida instal·lació d'una “planta de tractament i valorització de residus” en tres parcel·les incloses en l'entorn de protecció de les pedreres ibèriques anomenades Els Clots de Sant Julià, un entorn que afecta els municipis d'Ullastret, Forallac, Fontanilles i Serra de Daró. Patrimoni considera que la documentació facilitada pels promotors de la planta, arran del requeriment de la comissió del maig passat, no ha estat suficient i per això ha decidit tornar a deixar en suspens l'autorització. I és que, segons el director dels serveis territorials de Cultura, Antoni Baulida, la informació presentada és un “esbós” del projecte constructiu on no figuren aspectes clau per conèixer realment el seu impacte visual, com ara l'altura de les naus que s'hi preveuen construir.

D'altra banda, Antoni Baulida va avançar que encara no hi ha cap novetat sobre l'estudi que ha de determinar si el claustre d'estil romànic de Palamós és autèntic i data del segle XII com alguns estudiosos han revelat. El Departament de Cultura anunciarà el dictamen quan es disposi de tota la informació, va remarcar Baulida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona