cultura

pintura

Domene busca els orígens jugant amb el blanc i el negre

L'artista olotí exposa al Mas d'en Dorra treballs amb la seva característica iconografia

Hi predomina el dibuix

L'artista olotí Quim Domene presenta al Mas d'en Dorra de Fortià Unplugged, amb un seguit de creacions que palesen la incorporació a la seva obra d'un conjunt d'elements tipogràfics, d'icones i de tècniques que han configurat un llenguatge i un discurs coherents, originals i actuals. El llicenciat en història de l'art, i qui ha tingut cura de l'exposició, Enric Tubert ha afirmat que Domene ofereix un treball en què hi ha l'objectiu de tornar als orígens, de buscar la senzillesa, de rebaixar el to cromàtic i retornar a un territori on domina el blanc i negre. “Això ho fa no portat per la nostàlgia, sinó mogut per una voluntat de progrés. Empès per aquest afany de reconciliar-se amb els matisos que dóna el grafit sobre paper, de fer una sèrie en què predomini el dibuix, Unplugged ens posa al davant d'una obra feta des de la saviesa del que es desendolla del color i troba en el llapis i el cúter les eines adequades per mirar el món des d'una òptica diferent”, ha remarcat. Tubert ha inaugurat l'exposició juntament amb l'artista, la directora de l'espai, Fina Trayter, i el crític d'art i de cinema Eudald Camps.

Com és habitual en la producció de Quim Domene, els treballs que es poden veure a l'Espai Mas d'en Dorra –fins al 23 de setembre– són fruit de tècniques tan diverses com ara el retallat, el collage, els serigrafiats, els regalims, les empremtes i moltes icones de la modernitat. Les peces se subdivideixen en quatre sèries: Words, amb un mot per cada peça; Action, un homenatge a accions automàtiques; Bufant en el vent, una sèrie de díptics amb jocs de contrastos; i Zoo xinès, un homenatge a les mans com a creadores d'ombres. A part, hi ha un conjunt de peces de National Geographic (2003).

LA DATA

23.09.12
Dia en què es clourà
l'exposició de l'Espai Mas d'en Dorra. Es pot veure de dijous a diumenge de 5 a 9.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri

Besalú

El Festival de Música de Besalú s’avança a la primavera

Besalú
TEATRE

El Poliorama reivindica Gómez de la Serna i Valle-Inclán amb un cabaret

BARCELONA