cultura

Crítica

teatre

Comèdies d'anada i de tornada

Mercè Sarrias va entusiasmar el director Philippe Soldevila gràcies a una lectura dramatitzada d'En defensa dels mosquits albins (TNC, 2008) al Quebec. Tot i la distància geogràfica, van congeniar i es van aventurar a fer un projecte conjunt. Quebec-Barcelona n'és el resultat. Una comèdia amb punts sòrdidament divertits –com reacciona un home si una companya de pis l'atrapa amb els pantalons abaixats connectat a un web de relacions calentes?– i accents amargs, com el de confessar a la parella, que vol ser mare, que s'és estèril.

L'obra, sense tenir grans pretensions, desplega uns misteris que ajuden a madurar els personatges a mesura que l'acció avança. Una situació tan inversemblant com còmica: dues cosines llunyanes s'intercanvien el pis. La del Quebec vol treballar en una tesi sobre les Brigades Internacionals, i la de Barcelona aprofita per superar un cas dolorós amb una alumna de l'escola. Les seves respectives parelles, més o menys formals, fan d'amfitrions maldestres.

Al Quebec, l'aparició de Caillou va causar sensació. A Barcelona, aquest personatge infantil no té la mateixa tradició i, tot i que diverteix, no té prou valor perquè l'espectador s'hi identifiqui. Tot i que Soldevila i Sarrias beuen d'un mateix interès en posar-se a prova en nous territoris, la direcció menysté alguns capítols foscos dels personatges –com l'obsessió d'enfilar-se a llocs elevats de la mestra, qui sap si per llançar-se al buit–. Soldevila resol eficaçment l'espai i aconsegueix dels actors catalans que brillin per la sornegueria i una certa buidor, i els quebequesos per l'agror i la fredor. Per cert, accèssit de mèrit a la imitació de l'estruç de l'actor Víctor Álvaro!

Quebec-Barcelona
Autora: Mercè Sarrias
Director: Philippe Soldevila
Intèrprets: N. Bissonnette, É. Daigle, A. Alonso i V. Álvaro.
Dijous, 29 de novembre (fins al 9 de desembre) a la Sala Beckett.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona