cultura

Escola Valenciana porta “El Hòbbit” per Nadal

La pel·lícula es programarà del 24 de desembre al 6 de gener als cinemes Ocine de València del centre comercial Aqua

L'entitat ofereix tiquets de descompte que es poden imprimir des del web

“El Hòbbit: un viatge inesperat”, la pel·lícula més esperada per a aquest Nadal, arriba en valencià a una sala de cinema de València. El film narra l'aventura que viuen Bilbo i un grup de nans quan, per recuperar el tresor que el drac Smaug els va furtar, travessen la Terra Mitjana.

“És una pel·lícula que de segur trien moltes famílies per anar al cinema aquestes vacances i des d'Escola Valenciana vam considerar que calia gestionar la possibilitat projectar-la en valencià a una sala de cinema, ja que l'audiovisual és un camp també de normalització lingüística que va lligat sovint al temps d'oci, i l'oci i la cultura també parlen en valencià i cal que hi haja la voluntat de dur-ho a terme”, ha declarat Laura Font, responsable de les activitats de Cinema en Valencià de l'entitat.

La pel·lícula es programarà del 24 de desembre al 6 de gener als cinemes Ocine de València del centre comercial Aqua en sessions matinals a les 11:00 hores cada dia excepte el 25 de desembre i l'1 de gener. Escola Valenciana ha aconseguit gestionar un descompte per a veure la pel·lícula , pel preu de 5 euros. Els tiquets descompte es poden imprimir directament des de la pàgina web de l'entitat (www.escolavalenciana.org) . Laura Font considera que “volem que les sessions en valencià siguen un èxit i els cinemes vulguen fer cinema en valencià de manera habitual, ja que aquest projecte de cinema en valencià per a Nadal està obert a tota la societat”.

Balanç

La projecció de “El Hòbbit” a Nadal és una iniciativa que Escola valenciana posa en marxa després d'haver encetat durant la tardor el programa Cinema a l'Escola. El Cinema a l'Escola es duu a terme des de fa uns anys i suposa l'oferta d'un catàleg de pel·lícules en valencià als centres educatius des d'Infantil fins a Batxillerat per tal què vagen al cinema en hores lectives i vegen pel·lícules en la nostra llengua amb el suport de guies didàctiques per a treballar a l'aula.

Enguany s'ha celebrat la 9a edició i s'han ofert 10 pel·lícules i 4 documentals al llarg de 22 poblacions valencianes: Alacant, Alcoi, Agullent, Alzira, Benissa, Castelló de la Plana, Cocentaina, les Coves de Vinromà, La Pobla de Vallbona, Muro, Novelda, Ontinyent, Santa pola, Sueca i Vila-real.

Les pel·lícules que s'han programat han estat: “Papa, sóc una zombi”, “Kérity i la casa dels contes”, “Un gat a París”, “Brave”, “Pirates!”, “Ice Age 4: la formació dels continents”, “Els cadells i el codi de Marco Polo”, “Lorax, a la recerca de la trúfula perduda”, “Els nens salvatges”, “Intocable”, “Una llengua que camina”, “Valencians de Mallorca”, “El valor de les paraules” i “València necessita una cançó”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie