Teatre

S'aixeca. el. teló

Titelles apujats de to
El director Jordi Prat i Coll demostra els seus dots de dramaturg fent una versió de La venjança d'una òrfena russa de Rousseau amb un espectacle sense paraules. La voluntat és traslladar aquell clàssic a una situació contemporània. L'experiència en la manipulació d'objectes ve avalada pel treball d'Eugenio Navarro (cofundador de la companyia Malic), que des de fa anys defensa la programació de titelles al llarg de tot l'any des de la seva sala La Puntual, on presenta els seus muntatges de sempre i també convida noves propostes. En aquest cas, Navarro agafa maletes i es desplaça a la veïna Santa Maria del Mar.
MELODAMA
La venjança d'una òrfena russa
Direcció i dramatúrgia: Jordi Prat i Coll
Titellaires: Eugenio Navarro i Martí Doy
Lloc i data: Fins al 10 de febrer, a l'Atelier Barcelona (Abaixadors, 10, a tocar de Santa Maria del Mar).
Felicitat i camisa, en femení
Una adaptació intel·ligent d'un dels clàssics dels contes. Recomanada per a nens a partir de 5 anys, l'adaptació se serveix del joc teatral per donar resposta al diagnòstic dictaminat al tsar escrit per Lev Tolstoi. Zum Zum Teatre és una companyia veterana del teatre familiar que lluita per una renovació en les formes, els temes i el rigor.
LA CAMISA DE L'HOME FELIÇ
Zum Zum Teatre
Adaptació i direcció: Ramon Molins
Intèrprets: Begonya Ferrer i Ramon Molins
Lloc i data: Fins diumenge (12.30 h), al Poliorama.
L'encant dels perdedors
Una comèdia que expliqui coses. Un difícil repte el de David Greig(va fer bona impressió la versió de L'arquitecte, dirigida per Julio Manrique al Lliure de Montjuïc el 2011). L'obra provoca una trobada fortuïta entre una advocada obsessionada per la feina i un home de mitjana edat sense gaires objectius vitals, i, això sí, un somni de joventut gràcies a la devoció per Boys don't cry dels The Cure: triomfar amb un grup de rock. Els dos perdedors es troben i es reconcilien a la seva manera en una vetllada per Edimburg, deixant que el destí els agomboli i confiant que els reconciliï amb el seu desig de felicitat.
MIDSUMMER
David Greig
Director: Roberto Romei
Direcció musical: Marc Sambola
Intèrprets: Carles Alberola i Elena Fortuny
Lloc i data: Al Tantarantana, fins al 17 de febrer.
CENTENARI DE L'INSTITUT DEL TEATRE
Petits moments de vida
Direcció: Joan Ollé
Alguns intèrprets: Xavier Albertí, Jacinto Antón, Pere Arquillué, Joan Baixas, Asunción Balaguer, Sílvia Bel, Oriol Broggi, Montserrat Carulla, Guillermina Coll, Pep Cruz, Pep Duran, Joan Font, Joan Gràcia, Joel Joan, Enric Majó, Anna Maleras, Paco Mir, Ferran Monegal, Ramon Oller, Nina Pavloski, Joan Pera, Gerard Quintana, Carles Sans, Assumpta Serna i Ivan Tubau
Lloc i data: Dilluns, a les 8 del vespre, a l'Ovidi Montllor de l'Institut del Teatre
Com a cloenda, s'entregarà el premi Adrià Gual 2012 a la companyia La Calòrica.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.