cultura

L'AVL presenta a Alzira una antologia de ‘Mural del País Valencià', d'Estellés

“Pobles del Mural” recull una selecció de 162 poemes dels més de mil que integren l'obra original

La proposta també viatjarà a Morella, Castelló, Vila-real, Sagunt, Burjassot, València, Benimodo, Sueca, Xàtiva, Alcoi, Ontinyent, Gandia, Dénia, Alacant i Elx

Alzira ha sigut la ciutat elegida per a presentar, dins de l'Any Estellés, que des del passat mes de novembre organitza l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, l'edició d'una antologia de poemes del Mural del País Valencià, de Vicent Andrés Estellés (València, Eliseu Climent, 2002).

L'obra titulada Pobles del Mural recull una selecció de 162 poemes dels més de mil que integren el Mural del País Valencià, i que com escriu en el pròleg l'acadèmic i autor de l'edició, Honorat Ros, “és la crònica poètica dels moments cabdals del poble valencià”.

L'acte de presentació, que ha tingut lloc en l'Ajuntament, ha comptat amb la intervenció del president de l'AVL, Ramon Ferrer, i de l'alcaldessa d'Alzira, Elena Bastidas, que han fet ressaltar la importància de l'obra del poeta de Burjassot.

Estellés, ha afirmat Ferrer, és “el poeta més popular, més recordat i el més estimat”. L'exemple més clar és la gran quantitat de carrers amb el seu nom, les més de 150 cançons musicades amb els seus poemes o els nombrosos estudis literaris dedicats a la seua obra.

La presentació dels Pobles del Mural forma part d'una sèrie d'actes organitzats de manera conjunta per l'Ajuntament d'Alzira i l'AVL, per commemorar el vint aniversari de la mort del poeta i al mateix temps revitalitzar la magnitud i la intensitat de la seua obra.

Després d'Alzira, l'AVL realitzarà la presentació dels Pobles del Mural a Morella, Castelló, Vila-real, Sagunt, Burjassot, València, Benimodo, Sueca, Xàtiva, Alcoi, Ontinyent, Gandia, Dénia, Alacant i Elx.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona