Territori

breus / c.f

L'exposició ‘Jo no tinc casa' uneix poesia i pintura a Masllorenç
Mark Debroux és un artista europeu, de Bèlgica, i Carlos Ernesto García és un poeta d'El Salvador, a l'Amèrica Llatina. Són dos creadors molt allunyats en l'espai geogràfic però que tenen com a nexe d'unió el municipi tarragoní de Masllorenç, al qual tots dos hi estan vinculats. Per això han volgut que l'exposició que reuneix les seves obres arrenqui aquí, tot i que després està previst que recorri altres poblacions. La mostra, titulada Jo no tinc casa, presenta una vintena de poemes de Carlos Ernesto García, que van servir de font d'inspiració al pintor Mark Debroux, l'obra del qual acompanya cadascun dels poemes. L'alcaldessa de Masllorenç, Núria Manchado, va dir durant la inauguració de l'exposició (el 29 de març passat) que els versos de l'escriptor salvadorenc “es poden llegir com a petites postals d'una realitat tocant, no només pel propi poeta, sinó per milions de persones, perquè és una poesia que parteix d'afers personals vers allò que és universal”. La poesia de García ha estat traduïda a més de vuit idiomes, entre ells, com es pot veure en aquesta exposició, el català. D'altra banda, en el marc de l'exposició, el dissabte 20 d'abril, a la Sala del Cafè de Masllorenç, la companyia nord-americana Gacamolink Performing Arts, integrada per tres actrius, interpretarà l'obra de teatre De amor, locura y muerte, basada també en l'obra poètica de Carlos Ernesto García.
Jo no tinc casa
Masllorenç, del 29 de març al 31 de maig
Poesia i pintura: La mostra reuneix una vintena de pintures de l'artista Mark Debroux, inspirades en els poemes del poeta d'El Salvador Carlos Ernesto García
L'Arqueològic munta una ruta per l'entorn de la vil·la dels Munts
El Museu Nacional Arqueològic de Tarragona proposa per aquest abril l'itinerari Dels Munts a Tamarit: un recorregut per l'entorn natural des de l'època romana a l'actualitat. Es tracta d'un recorregut a peu des de la vil·la romana dels Munts (Altafulla) fins a la desembocadura del riu Gaià i la platja de Tamarit, que permeti descobrir l'entorn natural d'una zona estructurada a partir del riu Gaià i d'una gran via de comunicació, la Via Augusta romana, que passaria per aquesta àrea. La proposta tindrà lloc els diumenges 7, 14, 21 i 28 d'abril, a les onze del matí.
DELS MUNTS A TAMARIT
Vil·la romana dels Munts, els diumenges d'abril
A peu: Ruta a peu per l'entorn natural de la vil·la romana dels Munts, a Altafulla.
CURS DE JOTA CANTADA
Artur Gaya
Aprendre a cantar jotes: Artur Gaya, cantant de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, que des de fa anys treballa per la recuperació del vell ofici de cantador, un dels elements característics de la cultura popular de les Terres de l'Ebre, oferirà a partir d'aquest divendres un curs gratuït per aprendre a cantar jotes. Les classes tindran lloc al Museu de la Pauma del Mas de Barberans, cada primer divendres de mes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona