cultura

Micromecenatge pel Correllengua 2013

La Coordinadora d'Associacions per la Llengua catalana ha engegat un projecte de finançament del Correllengua 2013

El Casal de Perpinyà difòn aquesta campanya a la Catalunya Nord

Ja fa disset anys que el Correllengua passa per pobles i ciutats dels Països Catalans. D'ençà l'any 2000 arriba a Perpinyà tot coincidint amb la data de commemoració del Tractat del Pirineus, signat el 7 de novembre 1659 i que vq separar la Catalunya Nord de la resta de Catalunya.. Per a poder continuar amb aquesta iniciativa i realitzar nous projectes, la CAL (Coordinadora d'Associacions per la Llengua catalana) ha engegat un projecte de micromecenatge del Correllengua 2013 al Principat i Catalunya Nord. Des del Casal de Perpinyà, una de les entitats organitzadores dels actes que es realitzen al voltant del 7 de novembre a Perpinyà, difonen aquesta campanya

El Correllengua treballa per a difondre l'ús de la llengua i promoure la cultura popular de les terres de parla catalana, i tot plegat “des d'una aposta lúdica, participativa i transversal.” La CAL és una de les principals entitats promotores del Correllengua que recorre cada any bona part de les comarques dels Països Catalans, centrant la seva actuació al Principat i la Catalunya Nord. A cada ciutat, poble, barri... els actes de Correllengua són impulsats pels nuclis de la CAL o per entitats i persones interessades a col·laborar-hi. Això fa del Correllengua, una de les iniciatives més participatives dels Països Catalans. Més de 300 viles, barris i ciutats ja el celebren, però necessiten “el suport de tots i totes per a fer-lo més potent i cohesionat.”

El Correllengua es vertebra a l'entorn del pas de la flama i la lectura del Manifest, elements simbòlics i cohesionants de tota la iniciativa. En els seus actes es realitzen tota mena d'activitats de caire lúdic, festiu, pedagògic i reivindicatiu: xerrades, taules rodones, exposicions, programes de ràdio i televisió, música i balls populars, actes gastronòmics, cercaviles, teatre de carrer, concerts... amb l'objectiu de mostrar la vitalitat de la llengua i cultura catalanes a totes les persones que, nouvingudes o no, encara no la coneixen. Alhora, pretén “implicar tothom en la seva defensa.” En definitiva, una manera festiva i oberta de celebrar la catalanitat, al carrer, sense complexes i en positiu.

El Correllengua va sorgir l'any 1993 a l'illa de Mallorca, inspirada en el Korrika d'Euskal Herria, amb la finalitat de demostrar la vitalitat de la llengua i fomentar-ne l'ús social. El 1995 es començà a fer al País Valencià, i a partir de 1996 la CAL va agafar el compromís de portar-lo a la resta dels territoris de parla catalana.

Actualment, la CAL exerceix la coordinació del Correllengua al Principat, la Catalunya Nord i Eivissa, en col·laboració amb les altres entitats de cada territori. Al mateix temps, la CAL impulsa altres campanyes i projectes com ara el projecte Xerrem, grups de conversa destinats a facilitar la millora de l'expressió oral de persones adultes, per tal de “contribuir al creixement de l'ús social del català, aprofundir en la cohesió social i donar a conèixer el país”. Actualment són prop d'un centenar els grups establers arreu del domini lingüístic.

La CAL té com a objectiu de la campanya millorar el suport i cobertura que s'ofereix a les persones i entitats que organitzen el Correllengua. La contribució econòmica servirà per a “ampliar l'oferta i qualitat dels recursos i materials (exposicions, jocs, marxandatge...), ajudar a la planificació dels actes i millorar-ne la seva difusió, fent que el moviment guanyi en cohesió i implantació territorial.” Cada contribució rebrà una recompensa en agraïment al seu suport.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
cultura

Collboni esquiva reunir-se amb els impulsors de la campanya Salvem el Museu del Disseny

barcelona
Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri

Besalú

El Festival de Música de Besalú s’avança a la primavera

Besalú