cultura

Deu universitaris d'Osona creen un cicle de conferències a Calldetenes

Són el grup C3: Ciència, cultura i coneixement i des del setembre cada membre s'encarrega de fer una ponència

Calldetenes compta, des del setembre de l'any passat, amb un cicle quinzenal de conferències organitzat pel grup C3: Ciència, cultura i coneixement.

L'ha creat una colla de deu universitaris de diverses localitats d'Osona i diversos àmbits d'estudi, des de la medicina fins a la biologia, la física i les ciències polítiques.

L'objectiu: aprendre nous coneixements i acostar el món acadèmic a la societat.

És necessari fer de vincle entre el món universitari i la societat”, explica Ferran Sayol, un biòleg que està estudiant un màster d'Ecologia Terrestre i que forma part del grup C3. “Creiem que és una obligació que la gent que té la oportunitat de tenir contacte amb el món acadèmic i està generant coneixement ho divulgui a la societat, que és qui en últim terme està pagant aquests funcionaris i investigadors”, afegeix.

Segons Sayol, un altre dels objectius del cicle de conferències, que té lloc al vestíbul de l'Ajuntament de Calldetenes i va a càrrec en major part dels estudiants membres del C3, és “sortir sabent alguna cosa més que quan havíem entrat”.

“Quan cadascun de nosaltres ha fet una conferència ha après a parlar en públic i afrontar preguntes que et poden fer els assistents”, diu Marc Illa, estudiant de Medicina i també membre del C3.

Perspectives

Al seu torn, Sergi Bordallo, estudiant de Ciències Polítiques, ho troba una experiència enriquidora “perquè t'aporta diverses perspectives que no tenies, una visió interdisciplinària, i havent estudiat una carrera només obtens una visió molt concreta”.

Amb la creació d'aquest cicle de conferències, els joves del C3 han cobert una oferta que faltava a Calldetenes. “La cultura sempre serà deficitària i sempre falta”, opina Illa. “En aquest poble mai s'ha fet una cosa així, tret d'iniciatives com la setmana de la ciència. Faltava un punt de referència de cultura i divulgació de manera contínua”.

Les conferències del cicle C3 s'allargaran fins el 22 de juny. N'hi ha sobre física, el funcionament d'internet, les sortides laborals al segle XXI i la compatibilitat entre religió i ciència. Aquest últim tema s'ha programat com a debat, un nou format del cicle que es va estrenar a l'abril.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
novetat editorial

Josep Maria Sebastian: “Tots els crims són de proximitat... per a algú segur”

campdevànol
música

La cantant kurda Aynur Dogan encapçala el FIMPT de Vilanova i la Geltrú

vilanova i la geltrú
MÚSICA

La periodista empordanesa Georgina Arnau debuta en la música com Genna amb ‘El pacte’

castelló d'E.
art

El ‘Bestiari’ de Carlos Casas porta a Venècia sons i imatges d’onze parcs naturals catalans

venècia
Crítica

Quant n’hem d’aprendre!

música

Cala Vento guanya amb ‘Casa Linda’ els Premis Min al millor disc de rock i al millor disc de l’any

torroella / figueres
guardó

Raimon rebrà el Premi Prat de la Riba 2024 de l'IEC la diada de Sant Jordi

barcelona
Cultura

Mor Feliu Trujillo, prestigiós ceramista artístic d’Esparreguera

TEATRE

Gorina trasllada a ‘Ifigènia’ el dolor de totes les dones sacrificades

BARCELONA