Els cantadors de Riudaura duen les cançons de tota la vida a la plaça del Gambeto

Des d'Aquí Estant Veig Una Estrella arriba a la IV edició

El festival Des d'Aquí Estant Veig Una Estrella respon a la voluntat de l'Ajuntament de Riudaura i del Grup de Recerca Folklòrica de la Garrotxa de la Marboleny de difondre aquest patrimoni cultural del poble, recollit en un treball de camp de Josep Garcia i editat en un llibre que té el nom del festival, però també de crear espais per a la difusió d'aquest tipus de cultura. És la contribució a difondre aquestes cançons i músiques i tot allò que els envolta en una societat molt diferent de la de la seva època.

A part de la vintena de cantadors del poble, actuaran a la plaça del Gambeto els De Calaix, Xavi Molina, els Músics de Riudaura, Riutaca i els Timbalers de Riudaura. Músics de Riudaura es va crear, precisament, de manera expressa per actuar al festival, que també presentarà material audiovisual durant les actuacions. Els grups que no són del poble presentaran les seves pròpies versions de les cançons del Des d'Aquí Estant Veig Una Estrella.

Els cantadors de Riudaura oferiran algunes de les peces que van cantar durant el treball de camp de Garcia. Músics de Riudaura, integrat per joves del poble, interpretarà algunes peces del cançoner popular. També hi haurà l'actuació dels Riutaca, el grup de timbalers local.

Xavi Molina serà l'encarregat d'obrir el festival d'aquest any amb la seva particular versió amb tenora del popular Ball del gambeto, que és una de les versions del Ball del Roser més antigues i populars al país.

El plat fort són els De Calaix, que oferiran part del seu repertori de peces que recuperen de la tradició oral o bé de manuscrits o cançoners. Aquest grup altempordanès ja ha editat tres discos dedicats a aquest tipus de música. Escudella de nadales és l'últim i va ser escollit un dels 10 millors treballs de música folk del 2007.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona