cultura

art

Els paisatges d'or de Sanglas, a l'Espai Dunev

L'artista establerta a Ordis revisa dues dècades de pintura a ‘Aurum'

L'artista barcelonina Carme Sanglas (1953), establerta a l'Empordà des del 1977, inaugura avui (19.30 h) la temporada d'exposicions a l'Espai Michael Dunev de Torroella de Montgrí amb Aurum, una antològica que presenta una selecció de pintures realitzades en les últimes dues dècades. El seu refugi d'Ordis, on viu des de 1986, ha afavorit una immersió en la pròpia obra que n'intensifica els valors espirituals i la compenetració amb el paisatge, tan interioritzat a còpia de meditar-hi i mirar de copsar-lo que la naturalesa ha acabat sent més aviat un símbol, una mena de codi xifrat.

L'ús del tremp i el pa d'or damunt paper o fusta, tan característics, donen a la seva obra una lluminositat interior que sovint recorda els llibres miniats de l'edat mitjana o les escriptures sagrades del Tibet, perquè Sanglas no oculta la seva fascinació per la poesia mística i els textos de la saviesa hindús. D'ells ha extret la simplificació del món a una sèrie mínima d'objectes i espais en general hermètics (un arbre, una finestra, una taula), des dels quals recrea un univers privat a frec dels somnis, la paràbola i la poesia. L'exposició estarà oberta fins al dia 10 de juliol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona