cultura

PUBLICACIONS

‘Terra de músics', nou dossier de ‘Gavarres'

La revista Gavarres dedica el dossier del seu número de primavera-estiu a deixar testimoni de músics, cantants, cobles, orquestres, corals i grups que han entretingut durant els últims cent anys la gent dels pobles gironins. El músic Antoni Mas i el director de la revista, Pitu Basart, han coordinat un amb dossier que, amb el títol Terra de músics, inclou articles dedicats a grans intèrprets com Ricard Viladesau, Pere Mercader, Lluís Ferrer, Josep Bastons, Miquel Gimeno, Miquel Bravo, Ramon Duran, Josep Coll, i els Sardó de Calonge i els Llosent de Llagostera. També es parla de pobles de músics com Torroella de Montgrí, Verges, la Bisbal, Cassà, Tossa i Begur, i de les principals orquestres gironines.

La revista, de 124 planes, també inclou una conversa amb Vicenç Esteban, la veu de la memòria de Tossa i exdirector del museu de la vila. Hi ha perfils de diferents personatges com ara la Reparada Puigmiquel de Cruïlles, la Isabel Parés de Llagostera, la Paquita Abras de Riudellots i en Jaume Farrerons, de l'hotel Llevant de Llafranc.

En la secció de patrimoni i arqueologia, hi ha reportatges com el de Joan Llinàs i Jordi Merino dedicat a la Torre dels Moros de Llagostera; el de Joan Badia-Homs entorn del castell de Fontanilles, i el d'Elvis Mallorquí, sobre la història dels beguins de Girona que el 1320 van ser declarats heretges i condemnats a la foguera. Gavarres inclou altres col·laboracions habituals com ara la de Gerard Bagué, que parla de Regencós, i la de Lluís Freixas, que recrea les voltes de Calella.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.