cultura

art

Viladecans i cinema d'art, al Mas d'en Dorra

La galeria exposa ‘Obra recent' i ha programat un segon cicle documental

Amb el clarificador títol d'Obra recent, l'artista Joan-Pere Viladecans (Barcelona, 1948) presenta aquest dies i fins a finals de mes una exposició a l'Espai Mas d'en Dorra (Fortià) que recull bona part de l'obra que defineix el seu estil, en el seu cas creat al llarg de més de 45 anys d'experimentació contínua. A les peces que es poden veure a la galeria d'art alt-empordanesa Viladecans adopta una mirada retrospectiva i recupera imatges com la butaca o el niu, i també colors sòlids com el blau, el vermell o el negre. Es tracta d'elements que en altres èpoques havia utilitzat i que ara sotmet a un estricte procés de reciclatge amb l'objectiu de dir coses noves. En definitiva, obres de síntesi, de maduresa.

A cavall entre la figuració i l'abstracció, la seva obra plasma un autèntic diàleg entre la lleugeresa i fluïdesa del gest, a la vegada que s'interroga entorn de l'origen dels gèneres literaris, com bé defineix el crític d'art Enric Tubert.

Cinema i art

D'altra banda, Mas d'en Dorra ha organitzat el II cicle de Cinema d'Art Contemporani, que es compon de tres pel·lícules.

La primera projecció, que tindrà lloc el divendres 16 d'agost (22 h), serà La gran burbuja del arte contemporaneo, un documental de Ben Lewis a través del qual critica la inflació del mercat artístic i l'impacte que ha suposat la crisi econòmica al sector. Pel 23 d'agost, hi ha programada Ai Weiwei: never sorry, documental d'Alison Klayman sobre el popular artista i activista xinès, que envoltat de polèmica al seu país ha sabut desdibuixar els límits entre art i política. Finalment, el 30 d'agost els assistents podran veure Marina Abramovic: la artista está presente, film documental sobre la famosa artista i la gran retrospectiva que es va fer al Museu d'Art Modern de Nova York (MOMA).

La pregunta “Però perquè això és art?” plana en aquesta pel·lícula, però també és extrapolable al mateix cicle.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona