Campanya popular per salvar el cinema Catalunya de Ribes de Freser

L'únic cinema de Ribes de Freser, el Catalunya, reobrirà demà les seves portes després d'uns mesos d'inactivitat i després d'haver-se salvat pels pèls del tancament definitiu. La reobertura ha estat possible perquèl'Ajuntament i els propietaris del local n'han pactat un lloguer temporal, el que permetrà no només fer-hi sessions cinematogràfiques sinó altres activitats socials i culturals, segons preveu l'equip de govern.

Tot i això, el consistori i els Amics del Cinema de la vall de Ribes (l'entitat que a partir d'ara el gestionarà el Catalunya) alerten que amb l'import de les entrades de les projeccions i les altres activitats que s'hi facin no n'hi haurà prou per sortir-se'n econòmicament. Per aquest motiu han posat en marxa una campanya, titulada Salvem el cinema Catalunya. Només entre tots podem fer-ho, en què es demana a la gent que es faci membre de l'associació. Es proposen tres modalitats de col·laboració: soci adult (25 euros l'any), soci jove (10euros l'any) i soci comerç o empresa (120 euros l'any). Els associats disposaran de descomptes en cada sessió, podran entrar en projeccions especials per a ells i rebran la programació a casa, entre altres avantatges. En el cas dels comerços i empreses, disposaran de deu invitacions per a cada sessió per regalar als clients i se'ls farà publicitat de l'establiment abans de començar les projeccions. A part, es podran fer aportacions a l'associació independentment de si s'és soci.

Les tres parts implicades en el projecte van oferir ahir una roda de premsa amb la qual donaven inici a la campanya. Els tríptics explicatius es repartiran properament pel poble junt amb el programa de la festa major.

El president de l'associació Amics del Cinema, Joaquim Roqué, i l'alcalde, Marc Prat –que van comparèixer en companyia del propietari del Catalunya, Eugeni Casals– es van mostrar esperançats que podran salvar el cinema. «La campanya encara no ha començat, però es noten bones vibracions», va dir Prat. Després de la distribució dels tríptics, està previst organitzar un acte en què els onze regidors de Ribes es faran socis, per així predicar amb l'exemple. Més endavant es vol fer una tertúlia amb la gent interessada, a fi d'explicar en primera persona el projecte. El Catalunya, amb 180 seients, es va obrir a principis del segle XX i des d'aleshores havia ofert una programació estable de manera ininterrompuda, fins al gener, quan el propietari va considerar que la seva explotació no era viable econòmicament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.