El festival Ésdansa «estrenarà» sis companyies estrangeres

La representació internacional és inèdita en aquesta trobada de les Preses

L'Ésdansa 2009, organitzat pel Cercle Marboleny, tindrà lloc entre el 18 i el 23 d'aquest mes. Les actuacions de les companyies foranes es repartiran entre l'espectacle del dissabte a la nit (dia 22), el Dansajove, reservat als cossos de dansa juvenils (diumenge al vespre), i el Festacarrer, una tradicional cercavila que està prevista per al dissabte a la tarda.

El grup de Benín s'anomena Les As du Benin. El van fundar el 1991 amb l'objectiu de conservar i difondre el patrimoni cultural d'aquesta excolònia francesa, reflectit en les danses, algunes de les quals es refereixen al vudú, una creença que té l'origen precisament en aquell país. L'habitual dosi de danses hispanoamericanes que solen presentar-se a les Preses s'ha encarregat aquest cop als equatorians Humanizarte, una companyia que té la seu a Ambato (al centre del país) i recull el mosaic de les tradicions andines. No sol faltar mai a l'Ésdansa una representació d'exrepúbliques soviètiques. Aquest cop serà Manas, del Kirguizistan, situat a tocar dels Urals. Pel que fa als coreans Un Yul Mask Dance, destaquen per les seves coreografies amb màscares, que ajuden a representar llegendes de les zones rurals. En la gran barreja ètnica de Kenya s'inspira African Tumbas, que, com sol passar amb les coreografies de la zona, fa gravitar la seva proposta a l'entorn de la percussió. Finalment, de Bulgària vindrà Rosna Kitka, que ofereix un repertori amb el qual es pretén donar una visió general del folklore d'aquell territori.

La venda anticipada de les entrades per a tot el festival comença avui a l'Ajuntament de les Preses i a l'Institut de Cultura de la Ciutat d'Olot (can Trincheria). Els preus oscil·len entre els 8 i els 12 euros, i es fan abonaments. Bona part de la programació, però, és gratuïta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
novetat editorial

Josep Maria Sebastian: “Tots els crims són de proximitat... per a algú segur”

campdevànol
música

La cantant kurda Aynur Dogan encapçala el FIMPT de Vilanova i la Geltrú

vilanova i la geltrú
MÚSICA

La periodista empordanesa Georgina Arnau debuta en la música com Genna amb ‘El pacte’

castelló d'E.
art

El ‘Bestiari’ de Carlos Casas porta a Venècia sons i imatges d’onze parcs naturals catalans

venècia
Crítica

Quant n’hem d’aprendre!

música

Cala Vento guanya amb ‘Casa Linda’ els Premis Min al millor disc de rock i al millor disc de l’any

torroella / figueres
guardó

Raimon rebrà el Premi Prat de la Riba 2024 de l'IEC la diada de Sant Jordi

barcelona
Cultura

Mor Feliu Trujillo, prestigiós ceramista artístic d’Esparreguera

TEATRE

Gorina trasllada a ‘Ifigènia’ el dolor de totes les dones sacrificades

BARCELONA