La Ruta de l'Abat Oliba unirà uns 30 pobles entre Montserrat i Sant Miquel de Cuixà

El recorregut turístic transpirinenc ha estat presentat a Prada i es podrà fer a peu o en cotxe

El nou itinerari turístic transfronterer unirà els monestirs de Montserrat i de Cuixà. La ruta dura uns quatre dies i el conseller Josep Huguet ha demanat la participació del sector privat perquè li donin suport amb restaurants i hotels que la ressegueixin. «És un itinerari pels principals escenaris de la vida i obra d'Oliba», ha resumit Josep Huguet.

La iniciativa es duu a terme quan es compleixen mil anys des que Oliba va ser proclamat abat dels monestirs de Ripoll i Cuixà. El projecte té un pressupost d'1.200.000 euros i serà acabat el 2011. El finançament s'ha aconseguit amb el treball conjunt de la Generalitat de Catalunya, el Consell General dels Pirineus Orientals i la participació de les institucions europees (FEDER), amb la col·laboració d'entitats locals com l'Associació Cultural de Cuixà.

Tots els pobles que travessa el recorregut tenen «la petjada d'Oliba», ha subratllat el conseller, que ha afegit que suposa una explotació turística d'acord amb els cànons del turisme del segle XXI, «basat en l'emoció». L'art romànic és una marca blanca, ha explicat; «varia molt de nord a sud dels Països Catalans, per això cal contextualitzar-lo amb un personatge històric». L'avantprojecte de la ruta, planejada per fer-se en vehicle, unirà gairebé 30 pobles.

Audioguies i Sant Miquel de Cuixà en 3D

La ruta tindrà forma de cercle i els turistes podran escollir si prefereixen arribar a Cuixà passant per Cardona, Berga i Puigcerdà, o fer-ho per Vic, Sant Joan de les Abadesses, Camprodon i Ripoll, Perpinyà, Elna, Toluges, Prada, entre altres municipis que constituiran els punts d'interès al llarg del recorregut. El projecte preveu també l'edició d'una guia sobre la ruta i d'audioguies en 4 llengües (català, francès, castellà i anglès). Sobre la ruta, es realitzarà una retolació harmonitzada en carreteres i senders, des de Montserrat fins a Cuixà, a l'entorn del Canigó i a les comarques del Conflent i del Ripollès. El projecte preveu també la construcció d'un refugi al coll d'Ares i la recreació en tres dimensions de l'abadia de Sant Miquel de Cuixà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls