Presenten a les Preses el primer portal de dansa d'arrel tradicional catalana

El Cercle de Cultura Tradicional i Popular Marboleny va presentar ahir en el marc del Festival Internacional de les Preses el portal d'internet www.endansa.tv, que té per objectiu convertir-se en l'aparador de tot allò que té a veure amb la dansa d'arrel tradicional dels Països Catalans. La iniciativa ha sorgit de l'Associació per la Innovació a la Cultura Catalana. El president de la Marboleny, Jordi Fosas, va incidir en el fet que el portal ha de ser també una eina de treball per desenvolupar projectes entre les entitats del sector.

En el nou portal, s'hi podran penjar gravacions i s'hi podran fer retransmissions en directe. La prova pilot de les retransmissions s'inicia precisament amb els tres espectacles de l'escenari principal del recinte Ésdansa, començant pel d'ahir a la nit –Aigua, que és una producció del festival, Mirna i Xavi Múrcia.

Fosas va explicar que la infraestructura de les retransmissions consta d'un control de realització i tres càmeres i que la connexió a internet és de 3Mb. Segons ell, hi pot haver fins a cent usuaris simultanis amb una qualitat de transmissió òptima.

Els promotors del nou portal són l'Associació per a la Innovació a la Cultura Catalana, la Marboleny, Zeba Produccions, Quimera Solucions Visuals i La Caraba Produccions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat