El Musicant de Campllong programa un cicle de quatre dies amb estils i intèrprets del país

Combina música antiga, havaneres, sardana, jazz i sarsuela

La corneta, la xeremia, el sacabutx, el baixó, la tiorba o el violó són alguns dels instruments que es podran escoltar a l'església de Campllong en el concert de dimarts, en què la prestigiosa formació de música antiga Exaudi Nos, dirigida per Joan Grimalt, oferirà un repertori basat en la música composta per Joan Pau Pujol (1573-1626) per als oficis celebrats a la capella del Palau de la Generalitat durant les diades de Sant Jordi.

Les conegudes i populars formacions Port Bo, d'havaneres, i Cobla Orquestra Montgrins han fusionat l'havanera i els instruments de cobla en una experiència que van batejar discogràficament com a Acoblats i que dimecres presentaran al Musicant sota la direcció d'Antoni Mas i les veus d'Alfons Carreras, Irineo Ferrer i Carles Casanovas.

El dia dedicat al jazz és el dijous, quan pujaran a l'escenari els Folkincats, una formació sorgida l'any 2007 que interpreta en format de quartet acústic un repertori jazzístic inspirat en cançons i balls populars catalans. El grup l'integren Oriol Saña (violí), David Salleras (saxofon), Albert Bello (guitarra) i Oriol González (contrabaix).

El plat fort, almenys com a repte per a l'organització atesa la infraestructura necessària per a l'espectacle, és la representació, divendres, de la coneguda sarsuela Cançó d'amor i de guerra, una peça en dos actes del compositor Rafael Martínez Valls, que s'oferirà en versió concert. En aquest sentit, el coordinador del festival, Albert Bosch, destaca la dimensió d'aquesta representació, «amb més de cent persones dalt de l'escenari».

Repertori català

El mateix Bosch destaca la voluntat de l'organització de potenciar el repertori català i els intèrprets del país, «un repertori que generalment no és present en altres festivals», segons assegura.

El Musicant alternarà l'església parroquial, amb capacitat per a unes cent cinquanta persones, i l'envelat instal·lat a la plaça Catalunya, amb capacitat per a unes quatre-centes persones.

Les entrades als concerts dels quatre dies que dura el cicle costen 10 euros. El festival Musicant és organitzat per l'Ajuntament de Campllong i patrocinat per una quinzena d'empreses, a més d'altres institucions públiques.

EL PROGRAMA

Dimarts, 25 d'agost
Exaudi Nos. Música catalana del segle XVII A l'església (21.30 h)
Dimecres, 26 d'agost
Port Bo / els Montgrins Plaça de Catalunya (21.30 h)
Dijous, 27 d'agost
Folkincats. Cançó catalana a ritme de jazz A l'església (21.30 h)
Divendres, 28 d'agost
Cançó d'amor i de guerra. Sarsuela Plaça de Catalunya (21.30 h)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona
ART

Estudien si la part superior del mosaic de la Casa Navàs també és de Joaquim Mir

REUS