Concedida una subvenció de més de 3.000 euros per al Museu del Palau Comtat d'Oliva

La regidora Delegada de Museus i Biblioteques, Rosanna Torres, ha fet pública la concessió a Oliva d'una subvenció de la Conselleria de Cultura i Esports dintre de la convocatòria anual que fa aquest organisme orientada a «col·laborar amb els museus i les col·leccions museogràfiques integrades en el Sistema Valencià de Museus». Així, en el cas d'Oliva, Torres ha confirmat que s'ha concedit al Museu Arqueològic de la localitat un total de 3.188€ en concepte de subvenció.

Aquesta quantitat estarà destinada íntegrament a l'adquisició de tot el mobiliari i material necessari per a l'exposició al públic dels plànols, dibuixos i fotografies del Palau Comtal d'Oliva, que els arquitectes danesos Eric Fischer i Vilhem Lauritzen van realitzar entre els anys 1917 i 1920 del Palau dels Centelles de la ciutat. Una documentació conformada per 115 documents que fan del Palau dels Centelles d'Oliva un dels monuments històrics desapareguts més ben documentats.

Estos documents estan en l'actualitat en mans de la Hispanic Society of America, amb seu a Nova York, a qui els va donar la vídua de Fischer en faltar el seu marit. Però que fa uns mesos la Regidora de Museus Rosanna Torres i el President de l'Associació Cultural Centelles i Riusech, Antoni Esteve, van anunciar per fi la cessió permanent d'aquest material a la ciutat d'Oliva. La regidora Torres ha recordat que la donació dels plànols, tal i com va anunciar, es realitzava amb una sèrie de condicionants, entre ells, el de comptar amb sistemes d'exposició i protecció dels plànols adequats. És per això que Torres ha mostrat la seua satisfacció per la concessió d'aquesta subvenció, ja que suposa un finançament extern extra destinat a adquirir el material adient per a l'exposició dels plànols a Oliva, fet que contribuirà a agilitzar el retorn efectiu dels plànols del Palau a la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.