cultura

El Museu d'Art acull la gran exposició del pintor barroc en ple Tricentenari

Viladomat i un estany inèdit

A més de l'exposició col·lectiva Color latent, que s'acaba d'inaugurar a la recuperada Casa Pastors i pot convertir-se en un dels grans èxits de públic de l'itinerari de Temps de Flors, Girona ofereix aquests dies una àmplia oferta de propostes expositives relacionades amb l'art i el patrimoni. Dins la commemoració del Tricentenari del 1714, aquest dissabte s'inaugurarà al Museu d'Art de Girona l'exposició més important de les diferents mostres sobre l'artista barroc Antoni Viladomat (1678-1755) que s'han programat simultàniament al MNAC i altres museus.

En el context del Pati Cultural, aquests dies també es pot veure al claustre de la Diputació de Girona l'exposició fotogràfica Estany màgic, de Pere Duran, fotoperiodista que ha exercit en diferents mitjans d'arreu de Catalunya durant gairebé trenta anys. Aquesta exposició sobre l'estany de Banyoles es podrà veure durant les dues setmanes de Temps de Flors.

Coincidint amb la gran festa floral gironina, la Fundació Valvi ha programat el duet expositiu format per les mostres D'aigua, de la pintora Glòria Cortina, i Camins, del fotògraf Rafel Bosch. Les exposicions, que es podran visitar de dilluns a dissabte, són un reflex d'ambdós autors i la seva recerca per trobar el camí, tant físicament com metafòricament parlant; per al fotògraf –que amb la seva obra pretén que cadascú hi trobi el seu projecte personal–, el camí porta a rutes d'anada i tornada, mentre que per a la pintora el camí porta a trobar el daimon de cadascú, la part divina d'un mateix.

Portes obertes als museus el dia 18

Durant Girona, Temps de Flors se celebrarà el Dia Internacional dels Museus (18 de maig) amb una jornada de portes obertes al Museu d'Art, el Museu d'Arqueologia, el Museu del Cinema, el Museu d'Història de Girona, el Museu d'Història dels Jueus i la Casa Masó.

Del micvé als dibuixos dels Urban Sketchers

Girona, Temps de Flors presenta també altres exposicions que es podran veure simultàniament a molts espais de la ciutat. Una de les grans novetats d'aquesta darrera edició és la visita al micvé de Girona. Les restes d'aquest bany ritual datat al segle XV, descobertes recentment, s'han inclòs en el recorregut de Girona, Temps de Flors, dins l'espai del Centre Bonastruc ça Porta. L'altra novetat d'aquesta edició és l'activitat preparada pels Girona Urban Sketchers. Els Urban Sketchers són un col·lectiu d'artistes d'arreu del món que dibuixa les ciutats on viuen i on viatgen. Els dibuixos que el col·lectiu anirà fent durant el muntatge de les instal·lacions de la mostra floral i durant els dies de l'exposició s'aniran projectant en una pantalla al centre cívic del Barri Vell-Mercadal. Els dibuixos també es penjaran al web de Girona, Temps de Flors i a les xarxes socials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri

Besalú

El Festival de Música de Besalú s’avança a la primavera

Besalú
TEATRE

El Poliorama reivindica Gómez de la Serna i Valle-Inclán amb un cabaret

BARCELONA