cultura

Més de 90 propostes per triar el cartell de la mostra floral

El Sobrequés, planter gironí de cartellistes

Des de fa cinc anys, els alumnes de batxillerat artístic de l'institut Santiago Sobrequés de Girona són els encarregats del disseny del cartell de Temps de Flors. Cada primavera els estudiants presenten les seves propostes, de les quals una és escollida com a cartell de l'esplendorosa celebració gironina. Aquest any han escollit el de Xavier Gutiérrez d'entre unes 90 propostes més. Joan Cumeras, professor de l'institut i mentor dels alumnes en aquest concurs, va explicar: “No hi ha hagut una tendència clara comuna a tots els cartells.” Alguns alumnes han optat per un concepte d'art figuratiu i simbòlic, mentre que d'altres s'han inclinat pel realisme. El resultat ha estat una mostra plural i heterogènia.

Un dels finalistes –la primera imatge per l'esquerra– ha optat per un cartell en el qual reconeixem referents gironins com ara el Barri Vell o l'Onyar, i que està ple de metàfores com ara les flors que omplen la ciutat o la simetria del reflex sobre el riu. El segon cartell –també finalista del concurs– se centra en la idea del Temps de Flors com una explosió de vitalitat i de colors. L'autora aconsegueix aquesta sensació recorrent al simbolisme i jugant amb la tipografia, creant un camp de flors amb lletres. La tercera proposta és una altra prova de la diversitat que ha dominat en el concurs perquè presenta la imatge d'una noia en actitud desafiant i provocadora, que evoca els dibuixos de còmic.

Segons Cumeras, l'objectiu del concurs és que els estudiants “generin noves idees i siguin agosarats”. Per això, cada any, en lloc de mirar els treballs d'edicions anteriors i navegar per la xarxa cercant inspiració, intenten buidar la ment perquè l'experiència personal sigui la principal font d'idees i evitar una visió condicionada per la feina d'altres anys. Així, el concurs també és un exercici introspectiu que “explota la vessant creativa dels alumnes” i els anima a seguir la seva intuïció. La tasca del mestre és garantir la qualitat professional dels treballs i assegurar la correcta aplicació dels principis teòrics que han après, “aportant una visió fresca i nova cada any”.

L'equip de disseny de l'Ajuntament de Girona ha rebut les propostes amb entusiasme i ha remarcat que “és un projecte que cal continuar”. Des del 2009, l'any que va començar aquesta iniciativa entre l'Ajuntament de Girona i l'institut Santiago Sobrequés, tots els cartells han estat aplaudits pels professionals i pels ciutadans de Girona. Els altres cartells d'aquesta edició es poden veure en format digital al vestíbul del centre educatiu i a l'ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona