cultura

Una trentena de parades d'aquest destacat recinte de Girona oferiran tastets a preus entre un i tres euros

El mercat del Lleó viu la seva nit més saborosa

Una quarantena de restaurants de Girona i municipis propers oferiran menús amb les flors com a ingredients

L'exposició de flors de Girona amaga dins d'aquesta especial setmana una petita joia que permet redescobrir de manera molt diferent un espai com el mercat del Lleó. Les parades i els productes habituals del dia a dia es transformen i elaboren per oferir a tothom que visiti el mercat la nit del dissabte dia 10 de maig una visió completament diferent del que es pot trobar de dia. Una trentena de parades faran un pas més per oferir de manera elaborada els productes habituals; així, les fruiteries oferiran fondues de fruites, amanides amb fruita fresca o sucs naturals, mentre que les peixateries oferiran alguns dels seus productes com ara musclos o garoines.

La varietat serà extensa per satisfer tots els paladars i també s'hi trobaran tapes de tots tipus, fideuada o arrossos i tot regat amb degustacions de vins de l'Empordà. Els preus oscil·laran entre un i tres euros perquè els ciutadans que no faltin a la cita passegin entre les parades i puguin degustar els productes que els vinguin més de gust. Les anteriors nits del mercat del Lleó que s'han celebrat han tingut un èxit rotund, amb centenars de persones omplint el recinte en un cita tan especial.

A partir de les deu de la nit la beguda de moda dels últims anys, el gintònic, també correrà entre els comerços del mercat a un preu de cinc euros. La cita nocturna al mercat del Lleó sempre té un al·licient sonor i la música es deixa sentir a cada racó. A partir de les deu de la nit, Son de Rumba amenitzarà aquesta nit gastronòmica al mercat del Lleó des de l'altell que suposa l'aula gastronòmica. El percussionista Enric Canada també aportarà el seu art a la música d'aquest grup.

Gastroflors als restaurants

La programació cultural i la mostra floral són indestriables d'aquesta setmana, però el tercer element cabdal durant tots aquests nou dies és la gastronomia. La tercera edició del Gastroflors, organitzat per l'Associació d'Hostaleria Girona i Radial, aquest any inclourà una quarantena llarga de participants que oferiran menús en què les flors tenen una part de protagonisme clara en tots els casos. L'oferta és variada i extensa i es poden trobar menús per a tots els gustos i totes les butxaques per reposar després de passejar pels 145 espais decorats de la ciutat gironina.

Uns dies de moltes fotos

La ciutat de Girona s'omple de gent i de càmeres. Per això es pot aprofitar per esmolar l'enginy per participar en els múltiples concursos que s'han programat perquè l'exposició de flors no es quedi només a les retines dels visitants, sinó que també viatgi per les xarxes socials i volti arreu del món. Per això, s'ha programat la quarta edició del concurs d'Instagram ciutat de Girona, fins al 18 de maig i amb l'etiqueta #instaflors. Els interessats a agafar idees de les edicions anteriors podran veure les cinquanta millors de l'any passat a la Sala Oberta de l'Ajuntament de Girona i a la Casa dels Entremesos de Barcelona, fins al 18 de maig. També l'associació Gironina d'Entitats Fotogràfiques (AGEF) organitza un concurs de fotografia digital per fotografiar els racons més característics de Girona. Els més cinèfils també poden fer de directors amb el tercer concurs Smartfilms Girona fet amb telèfons intel·ligents; per bé que la temàtica no és exclusivament de les flors, es pot aprofitar l'esdeveniment per fer-ho. Es participi o no en algun d'aquests concursos, aquests dies a Girona es faran milers de fotografies amb mòbils, càmeres o tauletes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen